Nieuw Bitcoin-prijsmodel suggereert ‘enorme’ bull run in één maand

Crypto analist Willy Woo heeft een nieuw Bitcoin-prijsmodel gepubliceerd waaruit blijkt dat er binnen 30 dagen een nieuwe Bitcoin bull run zou kunnen beginnen.


Begint er een bull run in juli?

Het model identificeert het begin van grote Bitcoin-bull runs op basis van historische gegevens. Volgens het model is Bitcoin mogelijk slechts een maand verwijderd van een officiële bull markt.

De Bitcoin prijs schommelde in februari van dit jaar al een tijd rond de $10.000 voordat het cornavirus ertoe leidde dat de wereldwijde aandelenmarkt in elkaar zakte. Ook de Bitcoin koers werd zwaar getroffen en de prijs daalde zelfs naar een jaarlijks dieptepunt van $3.600 op de crypto exchange BitMEX. Dit veroorzaakte chaos op de cryptomarkt, aangezien meer dan 1 miljard aan leverage posities werden geliquideerd.

Volgens Woo lag Bitcoin op schema om een bull markt in te gaan voordat de coronaviruspandemie de markt beïnvloedde. Het nieuwe model van Woo, dat nauwkeurig het begin markeerde van vier eerdere bull runs, geeft aan dat Bitcoin zich op korte termijn weer voorbereidt op een nieuwe opwaartse trend. Woo zei:

“Dit is een nieuw model waar ik aan werk, het is het begin van exponentiële bull runs. 1) Bitcoin was bezig met een bullish run totdat COVID het feest doodde. 2) Dit model suggereert dat we dicht bij een nieuwe bull run zijn. Misschien hebben we nog maar een maand te gaan totdat deze aanbreekt.”

Een nieuw prijsmodel – Bron Twitter

Woo vertelt verder en zegt dat een lange stabiele periode de nieuwe uitbraak zou kunnen versterken. Bitcoin heeft al meer dan een maand een relatief lage volatiliteit laten zien en blijft het ondersteuningsniveau van $9.000 goed verdedigen. De analist vertelt:

“Hoe langer het duurt voordat deze bull markt begint, hoe hoger de piekprijs kan worden. Een lange zijwaartse accumulatieband is uiteindelijk een goede zaak. ”

Een lange consolidatieperiode onder een meerjarig weerstandsniveau zoals $10.500 wordt vaak als een positieve factor beschouwd omdat het laat zien dat kopers proberen een belangrijk niveau te doorbreken, maar dat er niet genoeg verkoopdruk is om het tegen te gaan.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Andere factoren die wijzen op een bull run

Sinds maart is de Bitcoin prijs sterk hersteld van het dieptepunt van $3.600. Dit gebeurde zonder een grote correctie tussen door te zien. Hierdoor liggen er nu sterke ondersteuningsniveaus op $5.800, $6.500, $$8.100 en $8.600.

Crypto analist Nunya Bizniz zegt dan ook dat de marktstructuur van Bitcoin intact blijft, ondanks recente dalingen in de prijstrend van Bitcoin. De analist zei:

“De opwaartse trend is veranderd in een meer zijwaarts patroon. De marktstructuur blijft echter intact. De reeks van hogere dieptepunten is namelijk nog niet verbroken.”

Bitcoin ondersteuningsniveaus – Bron: Twitter

Wat belangrijk is om te onthouden, is dat ondanks de huidige koersdalingen die we op korte termijn zien de Bitcoin-prijs op lange termijn in een opwaartse trend blijft. Deze samenvloeiing van positieve factoren verhogen de kans op een sterke bull-markt op de middellange tot lange termijn.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken