Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Nieuw blockchain-consortium gaat zich op grensoverschrijdende samenwerkingen focussen

Verschillende blockchain-verenigingen uit Australië en uit Zuidoost-Aziatische landen gaan hun krachten bundelen. Gezamenlijk willen zij de ontwikkeling en educatie van de blockchain-technologie aanzienlijk verbeteren.


Promotie van de blockchain-technologie

Hiervoor hebben de blockchain-verenigingen uit onder andere Australië, de Filipijnen, Indonesië, Maleisië, Thailand & Singapore een memorandum van overeenstemming getekend. Hierdoor zullen zij de blockchain-samenwerking in de Asia Pasific-regio promoten.

De memorandum van overeenstemming heeft tevens het doel om gezamenlijk aan het werk te gaan met diverse regelgevers om de zorgen voor manieren voor een wettelijke naleving van de blockchain-technologie. Hiernaast willen ze ook het bewustzijn van de wereldwijde industrie vergroten en zijn is het plan om voorlichting te geven via een nieuw, op de blockchain gebaseerd, blockchain-consortium genaamd ‘ASEAN Blockchain Consortium’ (oftewel ABC afgekort).


Crypto-markt wint in acceptatie

Deze oprichting komt na de enorme groei in digitale activa en in de blockchain-industrie. Steeds meer bedrijven en overheden zijn nu bezig met de blockchain-industrie, van onderzoek ernaar tot implementatie ervan.

Volgens een vertegenwoordiger van het nieuwe consortium is er “geen betere tijd dan nu” voor de oprichting ervan. Hier werd het volgende aan toegevoegd: “Ook de interesse vanuit instituten in de crypto-sector neemt steeds meer toe. Ook voor deze partijen kunnen wij iets gaan betekenen.”

Het nieuwe consortium wordt dan ook gelanceerd te midden van een als maar groeiende acceptatie van cryptocurrency in Zuidoost-Azië en in Australië. Volgens gegevens afkomstig van Statista, behoorde Zuidoost-Azië het afgelopen jaar tot de topregio’s op het gebied van crypto-acceptatie wereldwijd, waarbij 20% van de Filipijnse enquêterespondenten aangaf dat ze in 2020 crypto gebruikten. De crypto-industrie wint hiernaast ook eens kracht in Australië, waar bijna 20% van de Australische volwassen respondenten aangegeven heeft dat zij vorig jaar ook al crypto in hun bezit hadden. De wereldwijde crypto-markt lijkt hiermee in acceptatie aanzienlijk te groeien.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten