Worldcoin
Altcoin

Nieuw privacy-initiatief en open-source release door Worldcoin

De Worldcoin Foundation heeft een belangrijke stap gezet in de richting van transparantie en gebruikerscontrole over hun gegevens met de aankondiging van het openbaar maken van de softwarecomponenten voor hun irisscannende Orbs.

In een recente blogpost onthulde het bedrijf dat de kernsoftware van de Orb nu beschikbaar is op GitHub onder een dubbele MIT/Apache 2.0-licentie, een beweging die gericht is op het vergroten van de openheid rond de technologie.

Markering van significante vooruitgang

De open-sourcecode is bedoeld om de hardware aan te vullen die eerder werd vrijgegeven en bevat essentiële functies voor het vastleggen van beelden en het veilig overdragen ervan naar de applicatie van het product. Dit markeert een “significante vooruitgang” in de inspanningen van Worldcoin om de beeldverwerkingsprocessen van de Orb transparant te maken en om de privacyclaims verifieerbaar te maken.

Tegelijkertijd introduceerde Worldcoin een nieuwe privacyfunctie, ‘Personal Custody’, waarmee gebruikers meer controle krijgen over hun persoonlijke gegevens. Deze functie stelt individuen in staat hun gegevens zelf te beheren door middel van een datapakket dat met hun Orb’s privésleutel is ondertekend en versleuteld met een door de gebruiker verstrekte publieke sleutel. Dit zorgt ervoor dat alleen de gebruiker toegang heeft tot zijn of haar biometrische informatie, waardoor de privacy en veiligheid aanzienlijk worden verhoogd.

Toenemende kritiek

De ontwikkelingen komen op een moment dat Worldcoin onder toenemende kritiek staat van wereldwijde regelgevende instanties over privacykwesties. Ondanks een verzoek van de Amerikaanse regering heeft de Keniaanse regering onlangs besloten de activiteiten van Worldcoin in het land te verbieden tot nadere informatie over de veiligheid en financiële integriteit wordt verstrekt. Deze beslissing volgt op eerdere tegenslagen in maart, waaronder een bevel van het Spaanse Agentschap voor de Bescherming van Gegevens om de lokale gegevensverzameling en -verwerking te staken.

Worldcoin, mede-opgericht door Sam Altman, CEO van OpenAI, benadrukt echter dat het “legaal opereert op alle locaties waar het beschikbaar is” en voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving. De recente open-source release en de introductie van ‘Personal Custody’ lijken stappen in de richting van het adresseren van privacyzorgen en het versterken van het vertrouwen van gebruikers en regelgevende instanties wereldwijd.

Altcoin nieuws

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen
Whales kopen plotseling massaal deze cryptomunt
AI tokens onderuit terwijl NVIDIA met 7% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017