aex
Aex, Beurs

Nieuwe all-time high voor de AEX koers na sterke opening

De Amsterdamse AEX is er vandaag opnieuw in geslaagd om een all-time high op de borden te zetten. Het lijkt erop dat de stijging van vandaag te danken is aan de goede cijfers van het Amerikaanse NVIDIA.

Hoe kunnen goede cijfers van NVIDIA de Amsterdamse beurs beïnvloeden?

Het grote NVIDIA staat op dit moment een beetje symbool voor de bullmarkt en het positieve sentiment rondom kunstmatige intelligentie, maar ook dat van aandelen in het algemeen.

Veel beleggers meten de gezondheid van de markt (bewust en onbewust) af tegen de prestaties van NVIDIA. Doet NVIDIA het goed, dan heeft de bullrun nog wel eventjes te gaan, zo is de redenatie.

Gisteren sloot NVIDIA op $949,50 maar zoals je kunt zien is het aandeel in de pre-markt naar $1.018,60 gestegen. Een stijging van 7,28%.

Dat heeft het allemaal te danken aan de cijfers, die opnieuw beter waren dan verwacht. Zo zit er dus nog steeds rek in de AI-rally, die ook de rest van de beurs achter zich aansleurt.

AEX blijft Amerikaanse beursindices voor

Bijzonder is dat de Amsterdamse AEX er in 2024 in slaagt om de Amerikaanse beursindices voor te blijven. Het rendement van de AEX is op dit moment beter dan dat van de S&P 500 en de Nasdaq 100 voor het jaar 2024.

Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat de Europese economie herstellende is en de ECB eerder dan de Amerikaanse centrale bank begint met het verlagen van de rente.

Voor de ECB is de verwachting dat we in juni al de eerste renteverlaging krijgen. Het wordt interessant om te zien of we hiermee een trend te pakken hebben en de AEX het voor elkaar kan krijgen om de Amerikaanse beurzen structureel voor te blijven.

Beurs nieuws

AEX koers blijft vlak en kan record niet breken
AEX koers stijgt opnieuw en nadert all-time high
S&P 500 koers steeg 34% in minder dan 8 maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt