Blockchain Nieuws

Nieuwe Apple-vacatures en patenten duiden op uitstapje naar ‘3D mixed-reality-wereld’

De technologiereus Apple lijkt aan nieuwe ontwikkelingen te maken binnen een Metaverse klinkende 3D-mixed-reality-wereld.

Mix van software- en hardware-engineers

Vanaf begin deze maand stromen er steeds meer vacatures op de carrière-pagina van Apple die gerelateerd zijn aan Augmented- en Virtual Reality (AR / VR). Naar verluidt is Apple op zoek naar een mix van software- en hardware-engineers, voornamelijk voor zijn ‘Technology Development Group’, ofwel TDG.

Dit TDG is binnen Apple een geheim team dat in 2017 opgericht zou zijn. Door de recente vacatures wordt aangenomen dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van AR- en VR-technologie. Alhoewel dit nooit officieel door Apple bevestigt is, wordt het binnen de technische industrie als soort open geheim beschouwd.

150 open vacatures

Momenteel zoekt Apple ruim 150 nieuwe werknemers op dit gebied. In de vacature voor bijvoorbeeld een AR/VR-netwerkingenieur, wordt het volgende omschreven:

In deze rol werk je nauw samen met andere ontwikkelaars en bouw je tools en frameworks om verbonden ervaringen in een 3D-wereld met gemengde realiteit mogelijk te maken.

Enkele anonieme bronnen geven aan dat Apple een AR/VR-headset wil assembleren in Taiwan, door het elektronicabedrijf Pegatron. Apple heeft momenteel al samenwerkingen met het bedrijf, die hierdoor ook de iPhone 14 produceert.

Patentaanvragen

Ook heeft Apple diverse nieuwe patentaanvragen ingediend bij het ‘United States Patent and Trademark Office’. Het techbedrijf heeft onder andere patenten ingediend voor het handelsmerk ‘Reality One’ en ‘Reality Pro’. Beide worden omschreven als “fotografische en optische apparaten en instrumenten” en “virtual en augmented reality-headsets en -brillen.”

In een poging om hun toekomstige productplannen echter privé te houden, heeft Apple de patenten ingediend via een dochteronderneming genaamd ‘Immersive Health Solutions LLC’. Dit bedrijf is op 11 februari opgericht door de ‘The Corporation Trust Company’. Dit is het grootste geregistreerde agentservicebedrijf ter wereld dat gebruikt wordt door enkele reuzen zoals Apple, Coca-Cola, Google en Walmart.

Afgelopen jaar had het bedrijf nog een handelsmerkaanvraag ingediend voor RealityOS, wat nu vermoedelijk het besturingssysteem wordt voor de aankomende headsets. Andere handelsmerkaanvragen, zoals die in China zijn gemaakt onder Apple Inc., tonen een haptische VR-handschoen die de beweging van individuele vingers volgt, wat verder wijst op het spel van het bedrijf op een mogelijke Metaverse-wereld. Het is op dit moment echter nog niet bevestigt door Apple zelf waardoor er ook geen potentiële lanceerdatum bekend is gemaakt. Dit blijft nog even afwachten.

Blockchain nieuws

Genesis is Gemini Earn gebruikers 900 miljoen dollar schuldig
Alameda Research investeerde 1,15 miljard dollar in crypto miner Genesis Digital
Animoca komt met Metaverse fonds van miljard dollar voor ontwikkelaars
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten