Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Nieuwe mijlpaal voor Ripple: meer dan 10 miljoen XRP vergrendeld in AMM pools

Hoewel de koers van XRP onder de $0,50 blijft, zijn er toch enkele hoopgevende ontwikkelingen te melden. Binnen de DeFi-protocollen van de XRP Ledger (XRPL) is namelijk een belangrijke mijlpaal bereikt.

Recente gegevens van XRPScan tonen aan dat het totale volume aan vergrendelde XRP in de Automated Market Maker (AMM) pools de 10 miljoen heeft overschreden, met een exacte hoeveelheid van 10.084.968 XRP.

Wat is een AMM?

Een AMM is een uitwisselingsprotocol dat, in plaats van traditionele orderboeken, gebruikmaakt van wiskundige formules om de prijs van activa te bepalen en handelstransacties te faciliteren. De AMMs van XRPL zijn vergelijkbaar met platformen zoals Uniswap, waar gebruikers eenvoudig tussen verschillende cryptocurrencies kunnen handelen zonder tussenkomst van een centrale partij.

Groeiend vertrouwen

Het behalen van de mijlpaal is goed nieuws voor Ripple. Het duidt op een significante groei in participatie en liquiditeit binnen de DeFi-sector van de XRPL. Het netwerk onderscheidt zich door een breed scala aan financiële instrumenten, met 334 activa in de AMM-pools, waaronder 317 unieke tokens en 282 XRP-paren. Momenteel zijn er 597 actieve AMM-pools beschikbaar.

Recente gegevens tonen ook een aanzienlijke stijging in de hoeveelheid vergrendelde XRP, waarbij de totale hoeveelheid is gestegen van 1,8 miljoen naar meer dan 2,15 miljoen in korte tijd. Dit weerspiegelt een groeiend vertrouwen onder gebruikers in de DeFi-infrastructuur van de XRPL.

Laatste ontwikkelingen in de Ripple vs SEC rechtszaak

Terwijl de XRPL nieuwe records vestigt, bevindt Ripple zich nog steeds in een complexe juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De kwestie draait om de vraag of de verkoop van XRP kan worden beschouwd als ongeregistreerde effecten. De rechtszaak, die eind 2020 begon, heeft nog steeds geen duidelijk eindpunt.

De SEC eist momenteel een boete van bijna $2 miljard, terwijl Ripple een schikking van slechts $10 miljoen voorstelt. Recentelijk verwees Ripple naar een soortgelijke schikking tussen de SEC en Terraform Labs om hun standpunt te ondersteunen, maar dit was zonder succes. Met tegenstrijdige standpunten van beide partijen en een waarschijnlijke uitspraak deze zomer, blijft de markt alert op de mogelijke impact op de XRP-koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Besloten SEC vergadering gaat toch niet over de Ripple rechtszaak
Ripple koopt voor $1,4 miljard aan eigen aandelen terug in aanloop naar beursgang
Ripple CEO in interview: ‘Einde van de rechtszaak is nabij’
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren