Cryptocurrency

Cryptocurrency

Nieuwe PayPal integratie overbrugt fiat-crypto-kloof gebruikers bitFlyer Europa

bitFlyer, één van de grootste cryptocurrency exchanges in Japan, heeft stortingen via PayPal geïntegreerd op hun platforms. In eerste instantie krijgen gebruikers uit Europa deze functie.


Verwerken betaling van dagen naar seconden

Dit werd bekend gemaakt via een officiële aankondiging. Hieruit werd duidelijk dat bitFlyer deze integratie een belangrijke stap vindt in het overbruggen van de kloof tussen de fiat- en cryptocurrency-wereld in Europa.

Gebruikers in Europa kunnen al stortingen doen vanaf hun (Europese) bankkaarten op het platform. Deze betalingen duren normaliter echter 3 dagen, waarna het geld pas op het platform bijgeschreven wordt. Door de integratie met PayPal, zal deze 3 dagen moeten worden verkort naar slechts enkele seconden.

Hierdoor kunnen Europese gebruikers van het platform nu vrijwel direct Euro’s (€) storten waarmee zij hun (eerste) cryptocurrencies kunnen verhandelen. Er zullen geen extra kosten worden toegevoegd voor PayPal, slechts de kosten die door hen in rekening worden gebracht. Verwacht wordt dus wel dat het gebruik van PayPal iets hoger ligt dan een directe overboeking vanaf de bank.


Handel in crypto’s nog eenvoudiger maken

Door PayPal als betaalmethode toe te voegen, kan een groot aantal Europese gebruikers nu direct bij bitFlyer aan de slag. PayPal heeft wereldwijd circa 340 miljoen gebruikers en zij verzorgen ongeveer 35% van alle wereldwijde e-commercetransacties. Normaliter verwerkt PayPal de online betalingen in slechts enkele seconden dat mogelijk kan oplopen tot enkele minuten. In vergelijking met 3 dagen zijn enkele minuten dan ook een enorme vooruitgang. Dat bitFlyer voor PayPal kiest is dan ook geen onverwachte keuze.

Hiernaast is bitFlyer in de achtergrond nog hard aan het werk om de handel in cryptocurrencies nóg eenvoudiger te maken. Ook wordt gewerkt aan een manier om crypto’s nog toegankelijker te maken, zodat een grotere groep in aanraking kan komen hiermee.

Ook PayPal laat zien dat zij zichzelf steeds meer opmaken om te innoveren met behulp van onder andere de blockchain-technologie en cryptocurrencies. Dit laat zien dat cryptocurrencies en de blockchain-technologie niet snel de wereld uit zullen zijn en mogelijk nog enorm kunnen groeien. Het is nog onbekend wat de volgende stap zal zijn om crypto’s nog toegankelijker te maken.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten