Cardano Nieuws

Nieuwe schaalbaarheids-tool voor Cardano is live

Hydra Head, een nieuwe tool op het netwerk van Cardano om transacties nog sneller te maken, is live op het hoofdnetwerk van de cryptocurrency. Het idee van Hydra Head is dat het een soort “mini database” naast de hoofd-blockchain is, waarop een kleine groep deelnemers met elkaar kan communiceren. Dat zorgt voor razendsnelle transacties tussen deze groepen en natuurlijk voor lagere transactiekosten.

Voor de fijnproevers

Dit zijn overigens wel updates die echt voor de “fijnproevers” in het crypto-landschap zijn. De meeste mensen zullen zich niet druk maken om een upgrade als Hydra Heads. Het gros van de mensen koopt gewoon Cardano omdat ze daar voor de lange termijn – om wat voor reden dan ook – in geloven en gebruikt de blockchain verder niet.

Ontwikkelaars kunnen Hydra Heads bijvoorbeeld gebruiken om gespecialiseerde en meer complexe decentralized finance (DeFi) protocollen op Cardano te bouwen, zo blijkt uit de technische documentatie van de nieuwe tool voor het netwerk.

Mogelijk kunnen we de komende maanden dus een paar toffe nieuwe toepassingen verwachten voor Cardano. Verder lijkt het project zich ook steeds meer te focussen op de DeFi-wereld, waar volgens velen ook de toekomst van de industrie ligt.

In januari lanceerde Cardano met zijn stablecoin djed ook al een DeFi-achtige toepassingen. Stablecoins zijn immers een essentieel onderdeel om het DeFi-ecosysteem te laten functioneren.

Hoe gaat het met de koers?

Wat de koers betreft is het voor Cardano – net als voor de rest van de markt – een pittig weekje geweest. Cardano verloor in de laatste zeven dagen ongeveer 7,38 procent van zijn koerswaarde. Daarmee presteert het overigens wel beter dan Bitcoin, dan de laatste week bijna 10 procent van zijn waarde moest inleveren.

Het is echter niet helemaal eerlijk om Cardano en Bitcoin met elkaar te vergelijken. In de eerste plaats omdat ze allebei totaal andere doeleinden nastreven; Bitcoin is geld en Cardano is een smart contract platform.

Maar in de tweede plaats ook omdat Bitcoin vele malen groter is dan Cardano. Waar Cardano het moet doen met een market cap van 12,57 miljard dollar, heeft Bitcoin een market cap van 510 miljard dollar. Met andere woorden, Cardano past qua market cap ongeveer 40 keer in Bitcoin.

Cardano nieuws

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Deep Dive: De Dynamische Groei van Cardano
Transactievolume Cardano stijgt met 205 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen