Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Nike en Blockchain-onderneming Pluton gaan samenwerken

Nike is met de blockchain-onderneming Pluton gaan samenwerken voor hun cryptocurrency-cashback systeem. Dit systeem kan binnen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk (VK) worden gebruikt door klanten van het grootste sportkledingmerk ter wereld.


Cryptografische startup Plutus

In 2020 wordt de waarde van het (sport)kledingmerk Nike gewaardeerd op bijna $35 miljard, na een groei van ongeveer $2 miljard in het afgelopen jaar.

Plutus, een in Londen gevestigde cryptografische startup, is ook een samenwerking aangegaan met het wereldwijde sportkledingmerk. De crypto-onderneming heeft al duidelijk gemaakt dat zij weten wat ze doen, want ze hebben hiernaast ook vergelijkbare overeenkomsten gesloten met AirBNB en met Skyscanner. Deze overeenkomsten zijn momenteel echter gepauzeerd vanwege de COVID-19-pandemie.

Door gebruik te maken van Nike’s app, kunnen Europese klanten en klanten vanuit het VK 3% in crypto en 9% in cashback verdienen op all hun aankopen bij Nike. Door hiernaast ook nog met anderen interactie te hebben kunnen klanten eventueel nog meer beloningen verdienen.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Nike en de blockchain-technologie

Dit is niet de eerste keer dat Nike in aanraking komt met de blockchain-technologie. Zo is het bedrijf eerder dit jaar een samenwerking gestart met RFID-laboratoria van de Universiteit van Auburn. RFID is een technologie die gebruik maakt van elektromagnetische velden om tags aan objecten te identificeren en te volgen. Om de blockchain-technologie volledig te kunnen testen bij dergelijke toepassingen, heeft RFID-labs een proefprogramma opgezet. Deze wordt momenteel uitgevoerd.

Hiernaast heeft Nike aan het eind van 2019 een blockchain-systeem gepatenteerd die de ontwikkeling van een digitale schoen mogelijk maakt. Hierdoor kunnen klanten via hun computer, tablet of smartphone de schoen eenvoudig op een digitale manier bekijken, inclusief welke materialen gebruikt zijn, welke kleur de schoen heeft en meer. Benieuwd naar dit systeem? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten