Nieuws, Trending

Nobelprijs winnende econoom voorspelt enorme Bitcoin Crash

Paul Krugman, een econoom die de nobelprijs heeft gewonnen heeft zich gisteren zeer kritisch uitgelaten over de waarde van de Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Crypto zet ons systeem 300 jaar terug

Paul Krugman, die in 2008 de Nobelprijs voor economische wetenschappen ontving, legt uit dat hij zeer sceptisch is ten aanzien van cryptocurrencies. Dit door de hoge transactiekosten en het feit dat crypto’s niet worden gebruikt waar ze voor bedoelt zijn. Krugman legt in een gesprek met de New York Times de geschiedenis van het geld uit. Hij vertelt hoe we eerst gouden en zilveren munten gebruikten, vervolgens bankbiljetten en nu creditcards en bankpasjes. Deze vooruitgangen dienden er allemaal toe om aankopen minder duur en efficiënter te maken. Volgens Krugman liggen de kosten voor het gebruiken van cryptocurrencies veel te hoog. Hij vertelt dat het gebruiken van deze technologie ons economische systeem 300 jaar terug zal zetten.

Bitcoin en andere crypto’s kunnen al hun waarde verliezen

Krugman stelt dan ook de vraag; “Waarom zou je dat willen doen? Welk probleem lost het op? Ik heb nog geen duidelijk antwoord op die vraag gezien. ” Daarnaast vertelt Krugman dat hij de kans ziet dat Bitcoin en andere crypto’s totaal instorten. “Als speculanten een collectief moment van twijfel zouden hebben en plotseling bang waren dat Bitcoins waardeloos zou worden, dan is het mogelijk dat Bitcoins daadwerkelijk waardeloos worden.”

Welk probleem lost cryptocurrency op?

De enige manier om Bitcoins in te zetten, volgens de nobelprijs winnende econoom, is voor de zwarte markt en belastingontduiking. Echter is de kans groot, dat de ‘normale’ (die niet handelen op de zwarte markt en geen belasting ontduiken) investeerders uitstappen, waardoor de Bitcoin alsnog volledig crasht en verdwijnt. Krugman weet dat heel veel personen het oneens zijn met zijn mening. Hij doet dan ook een oproep aan alle crypto fanaten zijn mening te veranderen; “Als je beweert dat ik ongelijk heb, beantwoord dan eerst de vraag, welk probleem lost cryptocurrency op?”