Ripple xrp token
Nieuws, Ripple, Trending

Nog een dump? 500 miljoen XRP verplaatst van Escrow naar Ripple

Ripple heeft gisteren weer heel veel XRP tokens uit haar Escrow wallet verplaatst. Zoals aangegeven door Whale Alert, zijn er 500 miljoen XRP tokens met een waarde van $130 miljoen dollar overgedragen naar Ripple zelf.

 
ripple xrp transactie

Wat zijn de gevolgen van de enorme overdracht?

Dat Ripple opnieuw een enorm aantal XRP tokens klaar maakt voor verkoop kan grote gevolgen hebben op de koers. Gezien het feit dat de markt beheerst wordt door vraag en aanbod, is het niet vergezocht om de conclusie te trekken dat deze overdracht druk uit oefent op de prijs van de XRP tokens als Ripple ervoor kiest ze te verkopen.

Ripple is afhankelijk van de verkoop van XRP tokens om Ripple Labs en haar partners te financieren. Ze kunnen dus niet zomaar stoppen met de verkoop van de tokens.

Toch hoeft de overdracht niet slecht uit te pakken. Als Ripple ervoor kiest om de XRP tokens te houden en niet te verkopen, dan zou dat juist een positief teken zijn.


XRP Community is woedend

Zoals Newsbit al eerder beschreef is er veel verontwaardiging binnen de XRP community. Fans vinden dat Ripple de XRP koers onderdrukt door de maandelijkse escrow releases. Ze noemen het ook wel het dumpen van XRP tokens.

Sommige Ripple fans hebben zelf voorgesteld XRP te forken als de dumps niet ophouden. Of het zo ver kan komen is de vraag. Maar een onrustige community is nooit een goed teken.