XRP community dreigt met ‘overname’ als Ripple blijft dumpen

De woede van de Ripple community over het dumpen van XRP tokens zorgt ervoor dat XRP investeerders steeds meer middelen bedenken om terug te vechten.

 

Ripple community wil XRP forken

In een tweet, die op 26 augustus werd gepubliceerd, vertelt Twitteraar CryptoBitlord zijn 102 duizend volgers over zijn nieuwste plan om Ripple te dwingen te stoppen met het dumpen van XRP tokens:

“Ik denk erover om XRP te forken, zodat we niet met de oprichters die constant XRP tokens dumpen hoeven te dealen.- Dit zal een gemeenschapsoffensief zijn. Retweet als je mee doet. “

De populaire twitteraar is woedend op Ripple. Daarom is hij drie weken geleden gestart met een petitie genaamd ‘Stop Ripple dumping’. Deze heeft al ongeveer 2.500 handtekeningen.

Volgens Bitlord en vele andere investeerders is Ripple zelf de reden voor het slechte koersverloop van de munt. Het bedrijf heeft de verkoop van XRP in de afgelopen drie kwartalen gestaag verhoogd, waardoor XRP waarschijnlijk een neerwaartse prijsdruk zal uitoefenen.

Bitlord laat her er niet bij zitten en daarom tweette hij vandaag naar Ripple’s CEO en CTO het volgende: “Brad Garlinghouse, Joel Katz, jullie hebben vanaf nu 60 dagen om te stoppen met het dumpen van XRP tokens of we organiseren een overname door de gemeenschap. Als het een gedecentraliseerd netwerk is zoals jullie zeggen, hebben we de macht om het te doen. “


CEO van Ripple reageert

Zoals Newsbit eerder aangaf, laten Ripple’s kwartaal rapporten zien dat het bedrijf enorm veel XRP tokens verkoopt om zijn investeringen in andere bedrijven te financieren.

Het meest recente kwartaal rapport liet een stijging in verkopen van XRP tokens van 48% zien. Ripple merkte destijds echter op dat het had besloten de verkoop tijdelijk te onderbreken en de institutionele verkoop te beperken. Het beloofde ook om de toekomstige token verkopen aanzienlijk te verminderen. Maar omdat de waarde van XRP blijft dalen, heeft dit weinig gedaan om beleggers te kalmeren.

De CEO van Ripple, Garlinghouse, werd vandaag gevraagd om te reageren op de tweets. Hij zei hierover het volgende:

“XRP-verkoop gaat over het helpen uitbreiden van XRP’s hulpprogramma – het bouwen van RippleNet. De realiteit is dat we onze omzet hebben verlaagd en sindsdien is de inflatie van het circulerende aanbod van XRP lager dan die van BTC en ETH. ”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken