Ethereum

Nog een Ethereum mining pool gedwongen te sluiten vanwege China

BeePool, de op drie na grootste Ethereum mining pool zal zijn activiteiten staken na de anti-crypto houding van Beijing.


Snelle sluiting van BeePool

De in China gevestigde Ethereum mining pool kondigde dinsdag aan dat het zijn activiteiten zou opschorten “in reactie op het nieuwste regelgevende beleid.” Met onmiddellijke ingang zal de registratie van nieuwe gebruikers en het toevoegen van sub-accounts voor bestaande gebruikers worden stopgezet. Alle mining-toegangsservers zullen naar verwachting zijn gestopt met werken tegen 15 oktober van dit jaar.

De aankondiging komt slechts een dag na het nieuws dat SparkPool, de op een na grootste Ethereum mining pool, om vergelijkbare redenen zijn activiteiten aan het eind van de maand zal hebben gestaakt. BeePool en SparkPool zijn samen goed voor meer dan een kwart van de hash rate van Ethereum.

Na een pauze in het hardhandig optreden tegen crypto’s, werd het eind vorige week duidelijk dat de Volksbank van China een reeks nieuwe maatregelen aan het opvoeren was en een sterkere interdepartementale coördinatie aan het bevorderen was om crypto-activiteiten te onderdrukken. De maatregelen hebben tot doel betalingskanalen af te snijden. Ook zorgen de maatregelen ervoor dat relevante websites en mobiele applicaties verwijderd worden in overeenstemming met de wet.

De mining-crackdown heeft zich maandenlang gericht op Bitcoin mining, die een grote uittocht van mijnbouwactiviteiten uit het land zag. Nu lijkt de focus van de Chinese overheid te zijn verschoven naar Ethereum.

Op maandag meldde de Guang Ming media outlet dat de autoriteiten in de autonome regio Binnen-Mongolië 10.000 Ethereum-miningmachines uit een opslagplaats in beslag hadden genomen na een tip. De miners verbruikten 1.104 kilowattuur aan elektriciteit.


Harde aanpak

Volgens de publicatie hebben de Binnen-Mongoolse autoriteiten tot nu toe 45 miningprojecten voor digitale valuta stilgelegd. Hierdoor wordt naar verluidt 6,58 miljard kWh elektriciteit per jaar bespaard. Volgens de outlet staat dit gelijk aan 2 miljoen ton standaard steenkool.

De harde aanpak van de mining heeft ertoe bijgedragen dat de prijs van Ethereum dinsdag tot onder de $3.000 is gedaald. Momenteel wordt Ethereum verhandeld voor circa 2.930 per stuk. Hiermee ligt de prijs circa 4,3% hoger dan 24 uur geleden.

BeePool is al vier jaar actief en de mining pool is momenteel goed voor 6,7% van het Ethereum mining aandeel. Meer dan 3.000 blocks zijn gemined in de afgelopen week. Alhoewel mining nu winstgevend is, heeft de introductie van fee burning op de Ethereum London hard fork de winst verminderd. Dit komt omdat miners minder beloningen ontvangen voor elk blok.

De volgende fase in de lopende upgrade van de blockchain naar Ethereum 2.0 werd eerder op woensdag aangekondigd, die is gepland voor enige tijd in oktober. Miners zullen verder buitenspel worden gezet door de verschuiving naar proof-of-stake.