Binance, BNB
Stablecoin

Noodfonds Binance van $1 miljard goed voor 3% van alle USDC

De grootste cryptobeurs ter wereld, dan hebben we het natuurlijk over Binance, heeft zijn Secure Asset Fund for Users (SAFU) in USD Coin omgezet. Als gevolg daarvan heeft Binance nu 3 procent van alle USDC in handen. Het bedrijf kondigde die stap aan op 18 april.

Wat is SAFU precies voor Binance?

SAFU is een noodfonds dat gebruikers van Binance moet verzekeren dat hun kapitaal veilig is op het platform. Als er bijvoorbeeld in extreme situaties een hack zou plaatsvinden, dan kan Binance zijn gebruikers via dit fonds nog voor een deel terugbetalen.

Overigens had Binance ook BNB en zelfs Bitcoin in het fonds zitten. Nu lijkt de Amerikaanse wetgever het beursplatform er echter van overtuigd te hebben om die tokens in te wisselen voor USDC.

In totaal ging het om 754 miljoen dollar aan BNB en had Binance 16.277 Bitcoin in SAFU zitten.

Ondanks deze stap van Binance blijft Tether de grootste stablecoin ter wereld met een market cap van 108 miljard dollar. Daarmee heeft het een marktaandeel van 69 procent binnen de industrie voor stablecoins. Het USDC van Circle heeft momenteel ongeveer 20 procent van de markt in handen.

Tether is bullish voor Bitcoin

Vooral Tether is een positieve kracht voor Bitcoin aan het worden binnen de industrie voor stablecoins.

Met de gigantische market cap van 108 miljard dollar koopt het enorme hoeveelheden Amerikaanse staatsobligaties. Over die obligaties pakt het een rente van ongeveer 5 procent op jaarbasis en een significant deel van de winst investeert het vervolgens in Bitcoin.

Tether maakte eerder bekend dat het 15 procent van zijn winsten in Bitcoin zou blijven investeren. Niet lang geleden kocht het nog 8.888 Bitcoin, waarmee het totaal van het bedrijf op 75.354 stuks komt. Op het moment van die transactie had Tether voor 5,2 miljard dollar aan Bitcoin op de balans staan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’