Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Noorwegen vertegenwoordigt bijna 1% van de wereldwijde BTC-hashsnelheid

Volgens een rapport afkomstig van Arcane Research is het minen van Bitcoin (BTC) in Noorwegen 100% hernieuwbaar en florerend.


Volledig hernieuwbare energie

De energie die nodig is voor het minen van de top cryptocurrency BTC wordt in Noorwegen bijna geheel door waterkracht opgewekt. Volgens het Noorse Directoraat Waterbronnen en Energie (NVE) is de elektriciteitsmix van Noorwegen voor 88% opgewekt uit waterkracht en 10% uit wind.

In totaal zou Noorwegen nu 0.77% van de wereldwijde BTC-hashsnelheid vertegenwoordigen. Met een totaal aantal inwoners van iets meer dan 5.3 miljoen inwoners is dit een beste prestatie.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Miners in Noorwegen zullen toenemen

Verwacht wordt dat het aantal miners in Noorwegen in de toekomst aanzienlijk zal gaan toenemen, waar toegang tot extreem goedkope en 100% hernieuwbare elektriciteit eenvoudig te verkrijgen is. Jaran Mellerud, analist voor Arcane Research, zei het volgende:

“Warmte is erg waardevol in het koude noorden, waardoor overtollige warmte van mijnbouwactiviteiten kan worden hergebruikt, wat zowel de industrie als de samenleving ten goede kan komen.”

Een groeiende trend is dat Bitcoin-miners wereldwijd nieuwe manieren aan het zoeken zijn om de ‘afval’-warmte van Bitcoin-mijnbouw te gebruiken, waar Noorwegen ook op zou kunnen inspelen. Desalniettemin betekent de omvang en schaal van Noorwegen dat het nog steeds “niet voor iedereen” is, aangezien Noorwegen klein en onaantrekkelijk is voor ‘Chinese investeerders’. Het rapport suggereert dat “Noorse miners momenteel niet de grootste zijn”, maar dat Noorwegen een aantrekkelijk land om Bitcoin te ontginnen blijft vanwege zijn referenties voor hernieuwbare energie en de rijkdom aan interessante en innovatieve secundaire toepassingen voor de warmte die wordt gegenereerd door Bitcoin-mining-sector.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten