Bitcoin

Novogratz: Bitcoin koers gaat naar $20.000 stijgen

Minder dan een dag geleden is de derde Bitcoin halving geactiveerd. In tegenstelling tot wat optimisten hadden verwacht, steeg de koers niet na het evenement. In plaats daarvan in de prijs in de afgelopen drie dagen met 15% gedaald. Op donderdag steeg de koers nog tot boven de $10.000. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $8.750.

Maar deze daling heeft een bekende Wall Street-miljardair er niet van weerhouden te voorspellen dat de Bitcoin koers tegen het einde van het jaar zal stijgen tot $20.000.


‘$20.000 is zeker haalbaar’

Tijdens een interview met CNBC vertelt Mike Novogratz dat hij nog steeds erg bullish is wat betreft de Bitcoin koers. Hij beweerde dat de Bitcoin profiteert van de enorme maatregelen die de centrale banken uitvoeren om de economie te stimuleren. Hierdoor zou de Bitcoin koers tegen het einde van het jaar naar de 20.000 dollar kunnen stijgen, zegt hij.

Naast de positieve lange termijn vooruitzichten merkte Novogratz op dat de legendarische hedgefonds investeerder genaamd Paul Tudor Jones, de Bitcoin wereld in is gestapt.

Dit punt werd niet uitgebreid besproken in het interview, maar velen zijn van mening dat de toegang van de bekende investeerder één van de meest positieve dingen is dit de cryptowereld kan overkomen. Het idee dat Jones nu Bitcoins in bezit heeft kan ervoor zorgen dat ook andere investeerders naar de cryptowereld zullen stappen om Bitcoins te kopen.

 

Technische factoren zijn positief

Het positieve sentiment van Novogratz is voornamelijk gebaseerd op de sterke fundamentele factoren, maar de technische aspecten zijn ook bullish, laat een twitteraar weten. Nadat Bitcoin in maart meer dan 50% crashten tot $3.700, verwachtten weinig analisten een snel herstel.

Er was er een bullish stem die door de menigte sneed, iemand die een uitgebreide Twitter-thread publiceerde uren nadat BTC $3700 had bereikt over waarom dit de bodem was. Naast de bewering dat Bitcoin tijdens die capitulatie een dieptepunt had bereikt, deelde de analist ook dat hij verwachte dat er een sterk herstel plaats zou vinden. Zoals we nu weten, is dit uitgekomen.

Dezelfde analist beweerd nu dat hij ondanks de recente terugval zeer bullish blijft. Hij noemt vijf trends om zijn sentiment te ondersteunen:

  1. De recente daling was een ‘grote shake-out’ die grotendeels werd opgevangen door kopers, die BTC hebben hersteld tot $8.700.
  2. Bitcoin heeft de belangrijkste voortschrijdende gemiddelden opnieuw getest en verdedigd, zoals het voortschrijdend gemiddelde over 50 weken en het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen.
  3. De prijsactie van Bitcoin ligt ‘aantoonbaar binnen golf 3’, wat een opmerking was in verwijzing naar zijn optimistische Elliot Wave-vooruitzichten.
  4. Er zou zich een “running flat” bullish patroon kunnen ontwikkelen.
  5. Door de daling kon BTC een historisch belangrijke trendlijn weerkaatsen.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?