Bitcoin prijs stijgt, groen
Bitcoin

Novogratz: Zou niet gek zijn als Bitcoin dit kwartaal prijs van $30.000 bereikt

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital Holdings, denkt dat er een goede mogelijkheid is dat Bitcoin tegen het einde van maart weer boven de $30.000 ligt.

Een Bitcoin koers van boven de $30.000

Volgens een rapport van Bloomberg sprak Novogratz gisteren op een conferentie van de Bank of America. Hier zei hij zeer bullish te zijn over de nabije toekomst van de Bitcoin.

Naar aanleiding van de prijsontwikkelingen en de opwinding van de klanten die ons bellen, en de FOMO die opkomt, zou ik niet verbaast zijn als de Bitcoin koers tegen het einde van het kwartaal boven de $30.000 ligt.

– Mike Novogratz
BTC koers stijgt 16 feb 2023
BTC koers 1 uur per candle – Bron: TradingView

Positief inflatie nieuws duwt prijs omhoog

De voorzitter van de Federal Reserve gaf dinsdag aan dat de inflatie in de VS afneemt, wat positieve nieuws is. Na bekendmaking van de Amerikaanse consumentenprijsindex voor januari steeg de prijs van Bitcoin bijna 12% in 24 uur en bereikte het een koers van $24.700, het hoogste niveau sinds half augustus.

Het sentiment ten opzichte van cryptocurrency lijkt ook gezond, aangezien de Crypto Fear and Greed-index met negen punten is gestegen naar 62 van de 100 en zich nu in het “Greed” gebied bevindt.

Echter, Om de voorspelling van Novogratz waar te maken, zou Bitcoin nog ongeveer 22% moeten stijgen tegen 31 maart.

Meerdere analisten zijn positief gestemd

Novogratz is overigens niet de enige analist die positief is over de toekomst van de Bitcoin koers. gisteren berichtte Newsbit ook al dat de Nederlandse crypto-analist PlanB verwacht dat de prijs binnenkort flink zal stijgen vanwege de aanstaande BTC halving.

PlanB verwacht dat de Bitcoin halving zal leiden tot meer schaarste en stijgende prijzen. De halving zal volgens de analist een belangrijke rol spelen in de komende jaren en de prijs tot boven de honderdduizend dollar kunnen doen stijgen.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins