nvidia
Blockchain

Nvidia zet meer in op Metaverse met nieuwe ontwikkelaarstools

De videokaartontwikkelaar Nvidia heeft zijn inspanningen opgevoerd in de Metaverse-wereld. Het bedrijf heeft namelijk een set van nieuwe ontwikkelaarstools gelanceerd gericht op de Metaverse-omgevingen.

De Omniverse Kit

Iedereen die de ‘Omniverse Kit’ gebruikt krijgen toegang tot de nieuwe upgrades. Eén van de primaire functie van de tools zal het bouwen van “nauwkeurige digitale tweelingen en realistische avatars” helpen te verbeteren.

De kwaliteit van Metaverse interactie is een hot topic binnen de industrie. Dit omdat diverse ontwikkelaars en gebruikers de kwaliteit van ervaringen belangrijker vinden dan de kwantiteit.

Een voorbeeld hiervan was te zien tijdens de allereerste Metaverse fashion week, die in het voorjaar plaatsvond. Hierin werd veel feedback ontvangen over het gebrek van kwaliteit in de digitale omgevingen, kledingstukken en avatars.

De nieuwe Nvidia-toolkit bevat ook de Omniverse Avatar Cloud Engine, waarmee de bouwomstandigheden van “virtuele assistenten en digitale mensen” zal worden verbeterd. Met deze engine kunnen ontwikkelaars hun avatar-applicaties bouwen, configureren en implementeren in bijna elke engine, in elke publieke of private cloud.

Metaverse-wereld groeit waarschijnlijk nog veel

De Metaverse is nog altijd een hot topic en verwacht wordt dan ook dat deze industrie nog flink zal groeien. Dit is één van de redenen dat Nvidia zijn inspanningen hiervoor nu opvoert. Het is mogelijk dat binnen 4 jaar de markt van Metaverse de $50 miljard overschrijdt.

Steeds meer gebruikers zullen hierdoor naar de Metaverse-wereld komen en proberen om digitale versies te maken van zichzelf. De ontwikkeling van technologie om massale Metaverse adoptie te ondersteunen is van groot belang. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van Nvidia zal zijn binnen de Crypto- of Metaverse-wereld.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?