twitter
Blockchain

NYSE verwijdert Twitter-aandelen van platform

De overname van Twitter door Elon Musk is inmiddels afgerond. Musk heeft $54,2 per aandeel betaald voor het sociale netwerkplatform, waardoor Twitter voor $44 miljard betaald is.

Aandelen verwijdert van diverse platforms

Als onderdeel van de deal heeft Musk het bedrijf privé gemaakt, waardoor het bedrijf uit de handen van publieke aandeelhouders is gehaald. Het bedrijf stond sinds 2013 op de New York Stock Exchange (NYSE), maar is hier door deze beslissing nu vanaf gehaald.

Naast de NYSE hebben crypto-vriendelijke handelsplatforms zoals eToro en Robinhood ook Twitter-aandelen van hun platform verwijderd.

Privé maken bedrijf kan kosten besparen

Toch komt deze keuze waarschijnlijk niet voor iedereen als een verrassing. Musk heeft dit idee eerder al bekend gemaakt, maar heeft er sindsdien eigenlijk niets meer over laten weten. Ook heeft hij in het verleden een aantal keer gezegd dat hij Tesla privé wou maken, maar dit is echter nooit gebeurt.

Door Twitter uit de handen van publieke aandeelhouders te nemen, zou Musk bepaalde regelgevende voordelen krijgen die hem zeker een paar miljoen aan boetes kunnen besparen (zo Musk kreeg bijvoorbeeld een boete van $40 miljoen voor het “grappen” over het privé nemen van Tesla). Omdat het een beursgenoteerd bedrijf is, wordt er streng gecontroleerd door regelgevers, en Musk heeft een nogal beruchte relatie gehad met de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten (VS).

Tevens zou Twitter als privébedrijf ook enkele financiële publieke controle kunnen besparen, omdat het niet langer verplicht is om driemaandelijkse onthullingen te doen over de gezondheid van zijn bedrijf. Het is nog niet bekend of het bedrijf ooit weer op de aandelenbeurs komt.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?