Mining Salvador
Bitcoin

Ocean Mining opent Bitcoin-mininghub in El Salvador

Ocean Mining, een Bitcoin-miningpool gesteund door medeoprichter van Twitter (nu X), Jack Dorsey, heeft een hub geopend in het BTC-vriendelijke El Salvador om een wereldwijde aanwezigheid te vestigen.

Fungeren als internationaal knooppunt en hoofdkantoor

Op 29 mei maakte Ocean officieel zijn entiteit in El Salvador bekend, die zal fungeren als internationaal knooppunt en hoofdkantoor. De hub bevindt zich in de hoofdstad van El Salvador, San Salvador.

Mark Artymko, president van Ocean, merkte op dat El Salvador een voor de hand liggende keuze was voor het bedrijf om zijn decentralisatie-inspanningen voort te zetten en een mondiale aanwezigheid te verwerven. Hij verklaarde:

“Nu plaatsen als Venezuela en de EU wetgeving opleggen om Bitcoin-mijnbouw te verbieden, stond het politieke standpunt van El Salvador in schril contrast en was het een baken van hoop voor de industrie.”

Adoptie van Bitcoin verder bevorderen

Volgens Luke Dashjr, mede-oprichter en hoofd technologie van Ocean, zal de lancering van de pool in El Salvador, dat in 2021 Bitcoin als wettig betaalmiddel invoerde, helpen de adoptie van cryptocurrency verder te bevorderen.

“El Salvador loopt voorop op het gebied van de adoptie van Bitcoin- en Bitcoin-mining, en wij geloven dat de aanwezigheid van Ocean hier zal helpen deze inspanningen te bevorderen en nieuwe kansen te creëren voor El Salvador en elders,” verklaarde hij.

Ocean kijkt er ook naar uit om middelen te verstrekken voor de opleiding en ontwikkeling van Bitcoin-gemeenschappen in El Salvador, waaronder plaatsen als El Zonte, beter bekend als ‘Bitcoin Beach’.

Bitcoin-first-cultuur

Het hoofd van het Bitcoin-kantoor in El Salvador, Stacy Herbert, verwelkomde het nieuws van Ocean en merkte op dat de aanwezigheid van het bedrijf in El Salvador de Bitcoin-first-cultuur in het land opnieuw bevestigt.

“Wij verwelkomen Ocean en alle andere bedrijven die werken aan het bevorderen van de adoptie van Bitcoin,” zei ze.

Leveren van gedecentraliseerde, niet-bewarende en transparante miningdiensten

Het nieuws komt ongeveer een half jaar nadat Ocean Mining eind 2023 werd gelanceerd. Het bedrijf exploiteert een Bitcoin-miningpool die zich inzet voor het leveren van gedecentraliseerde, niet-bewarende en transparante miningdiensten.

Ocean wordt geleid door de ervaren Bitcoin Core-ontwikkelaar Luke Dashjr en wordt beheerd door Bitcoin Ocean, een dochteronderneming van Mummolin, een bedrijf uit Wyoming en opvolger van de Eligius Bitcoin-miningpool, die actief was van 2011 tot 2017.

In november 2023 leidde X-medeoprichter Dorsey een startronde van $6,2 miljoen voor Mummolin, met als doel gedecentraliseerde miner te ondersteunen en miners in staat te stellen blokbeloningen rechtstreeks van Bitcoin te ontvangen.

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken