Oei! Bitcoin prijs Onder $10.000 ook Ripple en Ethereum crashen

 
 

De Bitcoin prijs is vandaag opnieuw onder de $10.000 dollar grens gezakt. Ook andere altcoins als Ethereum en Ripple lijden enorme verliezen.


Bitcoin koers zakt tot onder $10.000 dollar

Bitcoin is deze maand voor de tweede keer onder de psychologische $10.000 dollar grens gezakt. Op 26 juni lag de BTC koers nog rond de $13.700 dollar, maar sindsdien is de koers flink onderuit gegaan. Gisteren herstelde BTC nog even richting de $11.000 dollar, maar nu daalt de Bitcoin prijs tot $9700 dollar. Dat betekent dat BTC vandaag met 8,22 procent is gedaald. Als we kijken naar de wekelijkse grafiek is de Bitcoin koers zelfs met meer dan 22 procent gedaald.

 
BTC/USD 16/7/19

Ondanks de daling van 8.22 procent vandaag blijft de Bitcoin dominantie stijgen. Het dominantie niveau ligt nu zelfs op het hoogste niveau sinds april 2017. In de afgelopen 24 uur steeg de BTC dominantie naar 66.6%. Dat betekent dus dat altcoins nog meer moeten inleveren vandaag.

 

Altcoins zijn grote verliezer

Als we de belangrijke altcoins analyseren dan zien we dat EOS de grootste verliezer is van vandaag. De munt verliest namelijk meer dan 16 procent van haar waarde.

Ook de grootste altcoin, Ethereum, ziet haar koers ineenzakken. De ETH koers daalde vandaag zelfs voor het eerst sinds mei 2019 zelfs onder de $200 dollar. Op het moment van schrijven ligt de Ethereum koers 13 procent lager dan gisteren. XRP is 1 van de beter presterende altcoins en noteert een verlies van zo’n 7 procent vandaag.
Bitcoin koers daalt tijdens Libra hoorzitting

De Bitcoin koers zakte tot onder de $10.000 dollar tijdens de hoorzitting over de Libra cryptocurrency munt van Facebook. Senator Sherrod Brown uitte zijn bezorgdheid over de adoptie van een wereldwijde cryptocurrency die wordt ontwikkeld en beheerd door Facebook. Volgens hem is het een gevaarlijke ontwikkeling. Aan de andere kant waarschuwde David Marcus, van Facebook, dat als de VS het nalaat actie te ondernemen, de wereld uiteindelijk een ander crypto initiatief zal gebruiken die veel schadelijker zou kunnen zijn. Hij zei:

“Als ons land nalaat te handelen, zouden we binnenkort een digitale valuta kunnen zien die wordt gecontroleerd door anderen waarvan de waarden radicaal verschillen van de onze.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken