Bitcoin, Ethereum,, Ripple

OEI, Bitcoin, Ripple en Ethereum koersen Dalen

Bijna alle belangrijke cryptocurrencies zagen hun koersen vannacht flink dalen. Bitcoin daalde zelfs even tot $8150 dollar. De Ripple en Ethereum prijzen daalde zelfs met bijna 10 procent. In de loop van de dag zien we de markt alweer herstellen.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin koers tikte bijna $9000 aan voordat hij terugviel

De plotselinge koersdaling van de Bitcoin vond gisteren plaats rond 20:30. Vlak voor de BTC crash steeg de prijs bijna tot boven de $9000 dollar. Deze grens werd niet doorbroken waardoor de koers terugviel naar een dieptepunt van $8150 dollar.

Vandaag zien we dat de belangrijkste munt alweer wat herstelt. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $8430 dollar. Dat is nog wel zo’n 3,8 procent lager dan gisteren.

 

We kunnen het terugvallen van de BTC koers verklaren door het niet doorbreken van de $9000 dollar grens. Vaak genoeg zie je bij een psychologische grens dat wanneer deze niet doorbroken wordt de prijs terugvalt. Zolang de prijs tot boven de $8200 dollar blijft kunnen we nog steeds spreken is BTC in onze ogen nog steeds bullish. Als BTC een sterk herstel toont verwachten we een snelle re-test van de $9000 dollar grens.

Echter, als de munt hierdoor heen zakt zal de koers kunnen dalen tot $8000 dollar en later zelfs tot $7750 dollar.

 

Ethereum (ETH) prijs 7,7 procent

Altcoins hebben het gisteren zwaar gehad, zoals we vaker zien wanneer de BTC prijs daalt. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ethereum token rond de $261 dollar. 24 uur geleden lag de ETH prijs nog rond de $284 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met 7,7 procent onderuit is gegaan.

Echter, ook Ethereum zier haar koers na een flinke crash weer wat herstellen. Rond 23:30 bereikte de grootste altcoin een dieptepunt van $247 dollar. Sindsdien is ETH herstelt tot het huidige prijsniveau van $261 dollar.

 

Een snel herstel tot boven de $267 dollar zou ervoor kunnen zorgen dat ETH spoedig weer een gooi kan doen om richting de $300 dollar te stijgen. Echter, een koersdaling tot onder de $247 en $235 dollar zal een teken van zwakte zijn. De prijs zou dan flik terug kunnen vallen.

 

Ripple (XRP) daalt met 7,2 procent

Niet alleen Ethereum heeft haar koers flink zien dalen. Ook XRP heeft een flinke klap gekregen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ripple token rond de $0,426 dollar. 24 uur geleden lag de XRP prijs nog rond de $0,464 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 7,2 procent is gedaald.

 

De prijsdaling, maar ook het herstel van XRP was net wat minder scherp als bij Ethereum. Een snel herstel tot boven de $0,44 dollar zou een teken van sterkte zijn. Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als de munt tot onder de $0,41 dollar zakt.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de crypto wereld? Join dan ons Telegram kanaal:@newsbit_crypto

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC