Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Oekraïense militaire groep ontvangt op één dag $400.000 aan Bitcoin donaties

De Bitcoin donaties voor de Oekraïense militaire groep genaamd ‘Come Back ALive’ schieten omhoog vanwege de Russische invasie.


Bitcoin donaties voor Oekraïne

In 2021 ging er voor ongeveer $570.000 aan Bitcoin donaties naar militaire Oekraïense groepen. Alleen vandaag is er al bijna $400.000 aan Bitcoin naar slechts één van die organisaties gestuurd. Het gaat om de militaire organisatie “Come Back Alive”. Zo bleek uit een analyse van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde blockchain analysebedrijf Elliptic.

“Deze groep biedt steun aan het Oekraïense leger door hun soldaten te ondersteunen. Ze hebben sinds augustus 2021 veel kleine donaties ontvangen. elemaal niet veel, misschien zo’n $4 of $5000 per maand. En toen schoot de donaties plotseling omhoog vanaf 22 februari.” Aldus Elliptic onderzoeksleider Jess Symington.

Vanuit het perspectief van de Oekraïners is de financiering dringend nodig. Woensdag verklaarde president Vladimir Poetin, na een maandenlange opbouw van Russische troepen aan de grens, de oorlog aan Oekraïne. Hij noemde de invasie een ‘speciale militaire operatie’.

Oekraïense organisaties gebruikten in 2014 crowdfundinging toen de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj uit zijn ambt werd gezet tijdens de Maidan-revolutie. Het is heel gewoon voor vrijwilligersgroepen om geld in te zamelen voor wapens en medische benodigdheden die soldaten kunnen gebruiken. Come Back Alive heeft ook een pagina met lidmaatschapsniveaus.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Come Back Alive krijgt grote donaties

Come Back Alive had donderdag al ongeveer 370 individuele donaties ontvangen. De gemiddelde donatie lag tussen de $1.000 en $2.000 volgens Symington. Hoewel Elliptic donaties aan andere Oekraïense NGO’s en vrijwilligersorganisaties heeft gevolgd, waaronder de hackgroep Oekraïense Cyber ​​Alliance, heeft het geen piek in donaties voor deze groepen opgemerkt. Elliptic is van plan om de komende dagen verder onderzoek te doen naar de bronnen van de donaties.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten