Bitcoin

Oekraïense militaire groep ontvangt op één dag $400.000 aan Bitcoin donaties

De Bitcoin donaties voor de Oekraïense militaire groep genaamd ‘Come Back ALive’ schieten omhoog vanwege de Russische invasie.


Bitcoin donaties voor Oekraïne

In 2021 ging er voor ongeveer $570.000 aan Bitcoin donaties naar militaire Oekraïense groepen. Alleen vandaag is er al bijna $400.000 aan Bitcoin naar slechts één van die organisaties gestuurd. Het gaat om de militaire organisatie “Come Back Alive”. Zo bleek uit een analyse van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde blockchain analysebedrijf Elliptic.

“Deze groep biedt steun aan het Oekraïense leger door hun soldaten te ondersteunen. Ze hebben sinds augustus 2021 veel kleine donaties ontvangen. elemaal niet veel, misschien zo’n $4 of $5000 per maand. En toen schoot de donaties plotseling omhoog vanaf 22 februari.” Aldus Elliptic onderzoeksleider Jess Symington.

Vanuit het perspectief van de Oekraïners is de financiering dringend nodig. Woensdag verklaarde president Vladimir Poetin, na een maandenlange opbouw van Russische troepen aan de grens, de oorlog aan Oekraïne. Hij noemde de invasie een ‘speciale militaire operatie’.

Oekraïense organisaties gebruikten in 2014 crowdfundinging toen de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj uit zijn ambt werd gezet tijdens de Maidan-revolutie. Het is heel gewoon voor vrijwilligersgroepen om geld in te zamelen voor wapens en medische benodigdheden die soldaten kunnen gebruiken. Come Back Alive heeft ook een pagina met lidmaatschapsniveaus.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Come Back Alive krijgt grote donaties

Come Back Alive had donderdag al ongeveer 370 individuele donaties ontvangen. De gemiddelde donatie lag tussen de $1.000 en $2.000 volgens Symington. Hoewel Elliptic donaties aan andere Oekraïense NGO’s en vrijwilligersorganisaties heeft gevolgd, waaronder de hackgroep Oekraïense Cyber ​​Alliance, heeft het geen piek in donaties voor deze groepen opgemerkt. Elliptic is van plan om de komende dagen verder onderzoek te doen naar de bronnen van de donaties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?