Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs crasht nadat Poetin de oorlog aan Oekraïne heeft verklaard

De Bitcoin prijs is hard gecrasht nadat de Russische president Vladimir Poetin op televisie een “speciale militaire operatie” aankondigde om de “demilitarisering” van Oekraïne te voltooien. Oekraïne zelf noemt het de start van een oorlog.


De Bitcoin prijs crasht na aankondiging van Putin

Alle berichten wijzen op een volledige Russische invasie van Oekraïne. Er zijn zelfs mediaberichten over explosies in de hoofdstad Kiev. Hoewel iedereen momenteel wel meer zorgen heeft dan de dalende crypto prijzen, is de angst goed te zien op de financiële markten. Zeker gezien het belang van Rusland voor de energiesector.

Volgens gegevens van CoinGecko is de crypto marktkapitalisatie in de afgelopen 24 uur met meer dan 7 procent gedaald, waardoor het nu rond de $1,56 biljoen ligt. Een groot deel van deze verliezen zagen we direct na de aankondiging van de invasie. In minder dan een half uur kelderde Bitcoin van zijn toppositie van $37.000 tot onder $35.500.

BTC prijs crasht na invasie Rusland – Bron: Tradingview

Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een zorgwekkende situatie

Het zijn niet trouwens alleen cryptomarkt die de schrik flink te pakken heeft. Zo kleuren de Amerikaanse, Aziatische en Europese aandelenmarkten donkerrood. En dan spreken we nog niet eens over de Russische aandelenmarkt die 11% lager opende en direct werd stilgelegd. Econoom Jason Furman, voormalig adviseur van president Barack Obama, zei deze week:

“Rusland is ongelooflijk onbelangrijk in de wereldeconomie, behalve olie en gas. Het is eigenlijk een groot tankstation.”

Nu de toeleveringsketens van energie dun zijn en de inflatie wereldwijd stijgt, zal een energietekort de zorgen van zowel bedrijven als consumenten echter vergroten. Hoewel Bitcoin vaak wordt aangeprezen als een afdekking tegen inflatie en economische zekerheden, betekent de introductie in traditionele financiering dat de prijsbewegingen steeds meer gecorreleerd zijn met aandelenmarkten.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten