ukraïne crypto
Blockchain

Oekraïne: 60 procent van de wapenleveranciers accepteert crypto betalingen

Crypto wordt al langer gebruikt voor donaties en aankopen, maar het conflict tussen Oekraïne en Rusland heeft de voordelen van digitale valuta voor militaire hulp in de schijnwerpers gezet.

Sinds de invasie van Rusland in februari 2022 heeft de Oekraïense regering sociale media ingezet om donaties in Bitcoin, Ethereum en andere soorten cryptocurrencies te vragen. De respons was overweldigend, met meer dan 100.000 mensen die bijdroegen aan de Oekraïense strijdkrachten.

60 procent van de wapenleveranciers accepteert crypto betalingen

Hoe de Oekraïense regering cryptocurrency gebruikt, gaat verder dan alleen het inzamelen van donaties. Volgens Alex Bornyakov, de vice-minister van Digitale Zaken van Oekraïne, gebruikt het land cryptocurrencies om militaire benodigdheden zoals helmen, kogelvrije vesten, optische vizieren en andere gevechtsuitrusting te kopen. Volgens Bornyakov is het zelfs zo dat 60 procent van de wapen leveranciers crypto betalingen accepteert.

Crypto speelt een cruciale rol in tijden van crisis

Sinds het uitbreken van het conflict heeft Kiev, geprofiteerd van de groei van cryptonetwerken. Volgens een marktonderzoeksbureau behoort Oekraïne in 2021 tot de top 4 landen ter wereld op het gebied van acceptatie van cryptocurrencies. In september 2021 heeft Oekraïne cryptocurrencies formeel erkend. Dit heeft het land in staat gesteld om de voordelen van digitale valuta te benutten in een ongekende crisis tijd.

Eén van de voordelen van het gebruik van digitale valuta is de snelheid van de transacties. Volgens de digitale minister duurden traditionele financiële systemen te lang en had het Oekraïense leger directe hulp nodig. Door het gebruik van crypto konden aankopen snel en efficiënt worden gedaan.

Toen internationale donaties binnenkwamen, besefte de Oekraïense regering al snel dat crypto-donaties de snelste en meest efficiënte manier waren om met de toestroom van geld om te gaan.

Een ander voordeel van het gebruik van crypto voor de aankoop van militaire benodigdheden is het gedecentraliseerde karakter van cryptocurrency-betalingen. In tegenstelling tot traditionele financiële systemen die tussenpersonen zoals banken en betalingsverwerkers nodig hebben, kunnen cryptobetalingen direct en zonder vertraging worden voltooid.

We waren in staat om de aankoop van vitale items in een mum van tijd veilig te stellen via crypto, en het verbazingwekkende is dat ongeveer 60% van de leveranciers crypto kon accepteren, ik had dit niet verwacht.

– Bornyakov

Door de transparante aard van blockchain-technologie kon de Oekraïense regering ook zien waar de donaties vandaan kwamen, en ze beweerden dat sommige afkomstig waren van Russen die Oekraïne wilden ondersteunen.

Crypto zal een rol blijven spelen in de oorlog

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland is helaas nog altijd aan de gang en het gebruik van cryptocurrencies voor militaire hulp zal waarschijnlijk doorgaan.

Hoewel crypto misschien geen volledige oplossing is voor de uitdagingen waarmee Oekraïne wordt geconfronteerd, heeft het bewezen een effectief hulpmiddel te zijn om kritieke ondersteuning te bieden aan de militaire inspanningen van het land.

Naarmate het gebruik van cryptocurrencies blijft groeien en evolueren, zal het interessant zijn om te zien hoe het wordt gebruikt in andere conflict- en crisisgebieden.

Blockchain nieuws

Team Liquid lanceert toernooiserie met Community Gaming voor Onchain Summer 2024
Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen