Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Minister Oekraïne: Cryptocurrencies zijn erg belangrijk

De minister voor digitale transformatie, Bornyakov, heeft vertelt dat het Oekraïne nog altijd heel veel crypto donaties ontvangt. Hij noemt cryptocurrencies essentieel in de oorlog tegen Rusland.

Crypto-donatie trend in Oekraïne

De Crypto wereld heeft zijn waarde bewezen door donaties naar Oekraïne te sturen om zijn inspanningen tijdens de oorlog met Rusland te ondersteunen. Er zijn veel bijdragen geweest, waarvan de meeste werden gefaciliteerd met crypto-munten. Doneren aan de overheid zou echter niet toegankelijk zijn zonder het gedecentraliseerde systeem.

Om het belang van digitale valuta te herhalen, heeft een vooraanstaande minister in Oekraïne onthuld hoe cryptodonaties hen helpen in de aanhoudende oorlog. Alex Bornyakov onthulde zijn steun voor digitale valuta in zijn tweets van 26 juli.

Volgens berichten zijn de donaties begin 2022 begonnen. Het verzoek was om de militaire en humanitaire bewegingen van het land te helpen ondersteunen.

De reactie daarop was niet verrassend, omdat Oekraïne een van de landen was die digitale activa al ondersteunde voordat de oorlog begon.

Meer dan $60 miljoen gedoneerd

Sindsdien bleek uit gegevens dat het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie via donaties meer dan $60 miljoen had opgehaald. Uit gegevens bleek ook dat velen wereldwijd donaties stuurden naar de website “Aid for Ukraine”. Dit werd gedaan in ETH, USDC, BTC, USDT, SOL en DOT.

Naast de website die deze donaties inzamelt, heeft de regering ook geld ingezameld via NFT’s. Dit werd mogelijk gemaakt door een virtueel museum voor kunstenaars die de gebeurtenissen in de oorlog weergaven. In het “Meta History Museum of War” worden de mogelijkheden vereeuwigd in NFT’s en gemined door de gebruiker die het hoogste bedrag biedt.

Waar crypto Oekraïne hielp, verbood Rusland het aan de andere kant voor contante transacties of betalingen.

Met betrekking tot de aanhoudende crypto-winter behoudt Bornyakov een positief standpunt. Hij gelooft dat er een lente zal komen na de winter, waarin beleggers hun verliezen zullen goedmaken. De minister stelde ook dat ondanks de dalende markt, donaties soldaten nog steeds helpen in deze moeilijke tijden.

Blockchain nieuws

Nigeria is het meest geïnteresseerd in crypto volgens Google Trends Nigeria is het meest geïnteresseerd in crypto volgens Google Trends
In 2021 bezat ruim 7% van de bevolking uit India digitale valuta’s In 2021 bezat ruim 7% van de bevolking uit India digitale valuta’s
Nvidia zet meer in op Metaverse met nieuwe ontwikkelaarstools Nvidia zet meer in op Metaverse met nieuwe ontwikkelaarstools
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten