NFT Nieuws

NFT Nieuws

Oekraïne lanceert NFT Oorlogsmuseum op Ethereum en Polygon

De opbrengst van de verkoop van NFT’s uit het Meta History Museum of War gaat naar het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie.


History Museum of War

Vandaag kondigde het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie de lancering aan van het Meta History Museum of War. Het museum is geen fysiek gebouw maar eigenlijk een soort website. De collectie, die met steun van het ministerie tot stand is gekomen, geeft een chronologisch overzicht van de recente gebeurtenissen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, inclusief persoonlijke reflecties van zowel Oekraïense als internationale digitale kunstenaars.

Daarbij komt dat alles in dit ‘museum’ te koop is. Elke afbeelding is verbonden aan een non-fungibele token (NFT) gemaakt door het Fair NFT platform. Deze maakt gebruik van de Ethereum blockchain en het Polygon netwerk. Alle afbeeldingen blijven verborgen tot ze verkocht zijn. Dit betekent dat je niet weet wat je koopt tot je het gekocht hebt. Zoals het museum het zegt:

”Je onthult de waarheid door MetaHistory te kopen.”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Cryptodonaties voor de regio

Elke NFT in de ‘Warline-collectie’ zal 0,15 Ethereum, ofwel ongeveer $468, kosten. De Vice-premier van Oekraïne en de minister van Digitale Transformatie Mykhailo Fedorov noemt het nieuwe platform een plek om de herinnering aan de oorlog te bewaren en “de Oekraïense identiteit en vrijheid te vieren.”

De opbrengsten van de NFT verkoop gaan rechtstreeks naar de officiële crypto rekeningen van het ministerie van Digitale Transformatie. Het doel is om het leger en de burgerhulp te ondersteunen.

Sinds de Russische invasie begon, is er meer dan 100 miljoen dollar aan crypto donaties de regio binnengestroomd. Volgens gegevens van analysewebsite Merkle Science is het merendeel rechtstreeks naar de Oekraïense regering gegaan. Eerder deze maand haalde UkraineDAO $6,75 miljoen in Ethereum op met de verkoop van een NFT waarop de Oekraïense vlag staat afgebeeld.

”NFTs hebben de wereld twee dingen laten zien. De kracht van de gemeenschap en het belang van de stem van de velen.” Aldus Fair in een blog post.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten