Blockchain Nieuws

Office 365-apps naar Metaverse door samenwerking Microsoft en Meta

Microsoft is een samenwerking aangegaan met Meta Platforms waardoor nu een reeks van Microsoft Office 365-producten naar Meta’s Virtual Reality-platform komen.

Apps in VR-headsets geïmplementeerd

In eerste instantie werd bekend dat de Teams-app van Microsoft zou worden geïmplementeerd in Meta’s Quest en de Quest Pro VR-headset. Iedereen met zo’n headset kan hierdoor verzamelen in een virtuele ruimte die op een vergaderruimte lijkt.

Hiernaast zullen de populaire 365-apps zoals Excel, Word, PowerPoint, Outlook en SharePoint beschikbaar gemaakt worden voor de VR-headsets. Mogelijk wordt het in de toekomst ook mogelijk om een Windows Cloud-PC te streamen naar de VR-headsets.

Hiernaast zullen ook zakelijke mobiele apparaat- en identiteitsbeheerapplicaties van Microsoft compatibel worden met de Quest en Quest Pro VR-headsets van Meta. Hierdoor kunnen bedrijven hun VR-headsets in hun bedrijfsnetwerken beheren en beveiligen, net als computers of smartphones.

Quest Pro VR-Headset

Meta zet in op de nieuw onthulde Quest Pro VR-Headset. Deze bevat namelijk nieuwe functies die volgens Meta de gebruikers zullen verleiden om de werkdag virtueel te doen. De headset zou hiernaast comfortabeler zitten, betere prestaties hebben en een hogere resolutie dan de reguliere Quest-headset.

Tevens zou de Quest Pro meer intuïtieve feedback hebben op zijn controllers. Ook is er een functie genaamd ‘Real-time expressie-tracking’. Dit houdt in dat de virtuele avatar van de gebruiker nu ook gezichtsuitdrukkingen kan nabootsen, zoals een glimlach of een knipoog.

Cross-comptabiliteit van Microsoft Teams

Sinds de wereldwijde corona-pandemie werken veel meer mensen (gedeeltelijk) thuis dan voorheen. Dit heeft op zijn beurt een positief effect gehad op bedrijven die virtuele kantoorruimtes of andere zakelijke diensten aanbieden, waaronder dus Meta.

Nu zetten ze een stap verder door de vergaderervaring van Teams naar de VR-brillen te brengen. In theorie kun je nu eenvoudig verbinding maken en samenwerken alsof je echt samen bent in persoon. Mark Zuckerberg, de CEO van Meta, zei het volgende:

Naarmate het persoonlijke werk toeneemt, willen we dat iedereen het gevoel heeft dat ze aanwezig zijn.

Tot slot zal Microsoft Teams ook cross-compatibel zijn met Meta’s VR-ruimte voor zakelijke bijeenkomsten genaamd Horizon Workrooms. Deze cross-device-ervaring is volgens Zuckerberg ‘de basis zal vormen van het virtuele kantoor van de toekomst’.

Blockchain nieuws

Genesis is Gemini Earn gebruikers 900 miljoen dollar schuldig
Alameda Research investeerde 1,15 miljard dollar in crypto miner Genesis Digital
Animoca komt met Metaverse fonds van miljard dollar voor ontwikkelaars
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten