OKEx: Geen tijdlijn voor het hervatten van Bitcoin-opnames

Crypto valuta exchange OKEx stopte haar Bitcoin opnames nadat de oprichter Xu Mingxing door de politie was opgepakt. Tot op heden is er niet bekend wanneer de opnames weer mogelijk zijn.


Tijdelijk geen Bitcoin opnames mogelijk

OKEx gebruikers zullen het in het weekend moeten doen met een beetje onduidelijkheid. Tenminste, totdat er meer bekend is over waarom de oprichter van de exchange door de Chinese politie is weggeleid.

OKEx heeft een update gegeven waarin het gebruikers verzekerd dat hun geld veilig is. Het zette echter de opnames vrijdagochtend vroeg stop nadat het bericht had gekregen dat Xu Mingxing meewerkte aan een politieonderzoek. De exchange gaf echter geen tijdlijn voor het hervatten van de service. Een woordvoerder vertelde dat er nog steeds geen schema is voor het hervatten van opnames.

“We willen gebruikers verzekeren dat de veiligheid van fondsen op OKEx niet is aangetast. Bovendien werkt al het andere op OKEx normaal.”

De exchange weerlegde ook beweringen dat grote hoeveelheden Bitcoin waren overgebracht van een OKEx wallet naar Binance Exchange. Dit werd door Chainalysis Chief Economist Philip Gradwell bevestigd.


Stricte controles en beveiligingsvereisten

Het drama begon vroeg in de ochtend van de 16e, toen de lokale mediagroep Caixin meldde dat OKEx oprichter Xu Mingxing vorige week was weggehaald door de politie.

OKEx heeft vanaf toen alle opnames van crypto valuta’s opgeschort omdat, een van de houders van een privésleutel momenteel samenwerkt met een openbaar veiligheidsbureau in onderzoeken waar nodig. OKEx heeft geen contact meer met de betrokken privésleutelhouder.

De exchange verklaarde verder dat de opnames zouden worden hervat zodra de betrokken privésleutelhouder de transactie kan autoriseren.

In de update verklaarde de exchange echter dat het de opnames van digitale assets zou hervatten zodra er vast vastgesteld dat aan alle beveiligingsvereisten is voldaan.

Een OKEx woordvoerder weigerde te zeggen wat die beveiligingsvereisten waren. Daarnaast weigerde hij te zeggen of dat opnames konden worden hervat zonder de aanwezigheid van Xu. Een woordvoerder van OKEx zei hier het volgende over:

“We zijn niet in staat om enige informatie te onthullen die het geld van onze gebruikers in gevaar zou kunnen brengen. Het volstaat te zeggen dat OKEx de hoogste beveiligingsnormen hanteert om het geld van onze gebruikers te beschermen. We kunnen opnames niet autoriseren zonder de meest strikte controles.”