Bitcoin miner
Bitcoin

Omzet Bitcoin miners daalt niet na de halving?

Over ongeveer twee weken is het weer tijd voor de vierjaarlijkse Bitcoin halving. Dat betekent dat miners in plaats van 6,25 nog maar 3,125 Bitcoin per blok ontvangen als beloning voor hun werk.

Ondanks die daling van 50 procent, hoeven de omzetten van de miners in Amerikaanse dollars gemeten niet per definitie te dalen, zo is de overtuiging van Laurent Benayoun van Acheron Trading.

Hoe komt Benayoun tot die bijzondere conclusie?

“In termen van Amerikaanse dollars is het niet per definitie zo dat de omzetten van miners na de halving daling. Sterker nog, de daling van de beloning voor het minen van een blok kan weleens flink gecompenseerd worden met een toename van de transactiekosten”, aldus Benayoun.

Maar waarom zouden de transactiekosten na de halving plotseling stijgen?

Volgens Benayoun kan de populariteit van Bitcoin Ordinals, een protocol dat het onder andere mogelijk maakt om NFTs en andere vormen van tokens op Bitcoin te lanceren, het omzetverlies door de halving ruimschoots compenseren.

Daarnaast ziet Benayoun dat er momenteel een opkomst is van Bitcoin DeFi-toepassingen (ook wel BTCFi genoemd). “We zien NFTs opkomen op de Bitcoin blockchain en ook veel projecten die DeFi-applicaties bouwen op het netwerk van Bitcoin. Al die elementen leiden tot een stijging van de omzet uit transactiekosten”, zo gaat Benayoun verder.

Hoeveel kost een transactie op Bitcoin eigenlijk?

Op dit moment kost een transactie op Bitcoin ongeveer 4,88 dollar, terwijl dat één maand geleden nog 16,13 dollar per transactie was. Zoals je kunt zien is dit een behoorlijke volatiele markt, maar lijkt er inderdaad sprake van een duurzame stijging, een soort bodemprijs.

Volgens Joe Downie, het hoofd van de marketingafdeling van NiceHash, is het voor de miners vooral belangrijk dat de Bitcoin koers boven de 70.000 dollar blijft.

“Als de Bitcoin koers boven de 70.000 dollar blijft, dan zijn de meeste miners winstgevend. Tegen de huidige blokbeloning zijn ze dat namelijk bij een Bitcoin koers van meer dan 35.000 dollar. Zakken we onder die koers, dan zitten er waarschijnlijk verliezers tussen”, aldus Downie.

Vooralsnog heeft Bitcoin echter moeite om zich definitief boven die koers van 70.000 dollar te nestelen. Wat dat betreft kan dat nog weleens spannend worden voor sommige miners.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?