Bitcoin miner
Blockchain

Ondanks cryptoverbod ziet Canaan dubbele winst

Canaan, de grote Chinese fabrikant van crypto-miners, lijkt totaal geen last te hebben van het cryptoverbod in China. Het bedrijf ziet de algehele prestaties gedurende dit jaar steeds verder groeien.

Stijging van winst

In een rapport dat gepubliceerd is door Canaan blijkt dat in het tweede kwartaal van dit jaar de brutowinst met 117% is gestegen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De winst in dit kwartaal bedroeg dit jaar 930 miljoen Renminbi, of circa 136 miljoen euro.

Het netto-inkomen van Canaan komt dit kwartaal neer op 608 miljoen Renminbi, of ongeveer 89 miljoen euro. Dit is een stijging van 149% ten opzichte van een jaar eerder.

Toch nog uitdagingen

Alhoewel het bedrijf een aanzienlijke winst heeft geboekt heeft het wel te maken met nog enkele uitdagingen. Dit komt mede door de huidige status van de cryptomarkt en de COVID-19 beperkingen in onder andere China. Dit heeft geresulteerd in ernstige verstoringen in het de dagelijkse activiteiten van Canaan.

Toch heeft Canaan zijn aanwezigheid wereldwijd uit kunnen breiden gedurende het jaar. Zo heeft het een internationaal hoofdkantoor in Singapore opgezet. Ook hebben ze hard gewerkt aan het opschalen van hun miningactiviteiten met onder andere een betere stroomvoorziening. Momenteel bezitten ze circa 346,8 BTC, of ongeveer €8 miljoen. De CEO van Canaan voegde hier het volgende aan toe:

Wij zijn ons volledig bewust van de neerwaartse druk van de Bitcoin-prijs sinds het laatste vierde kwartaal en verwachten dat dit onze prestaties in de komende kwartalen langdurige tegenwind zal geven. Desalniettemin geloven we in de unieke waarde van Bitcoin en zijn langetermijnvooruitzichten.

De huidige aanhoudende cryptocurrency-winter is niet de enige zorg van crypto-miningbedrijven in China. In september van 2021 kondigde China een algemeen verbod aan op alle crypto-operaties, inclusief mining en handel, waardoor veel bedrijven werden gedwongen om naar het buitenland te gaan. Voorafgaand aan het verbod haalde China meerdere crypto-miningbedrijven neer om energie te besparen en crypto-operaties in het land hardnekkig te handhaven. Het is echter niet bekend of dit verbod voor altijd zal gelden.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?