Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Onderzoek gestart naar CEO van Terra vanwege prijsmanipulatie

De Zuid-Koreaanse autoriteiten zijn een grootschalig onderzoek gestart naar de CEO van Terra en de ineenstorting van LUNA en UST. De Zuid-Koreaanse nieuwszender JTBC meldde onlangs dat de autoriteiten proberen te ontrafelen of Do Kwon de prijzen van UST en LUNA heeft gemanipuleerd voor eigen belang.

Ook onderzoeken de autoriteiten of binnenlandse exchanges in het land de juiste listing-procedures hebben doorlopen voordat Terra-tokens voor het publiek beschikbaar werden gesteld.

Investeerders blijven klachten indienen bij het openbaar ministerie

Het onderzoek is gestart omdat een groot aantal investeerders, die enorme verliezen hebben geleden door de Terra crash, klachten blijven indienen bij de Zuid-Koreaanse autoriteiten.

Sinds de crash van Terra en de tokens van het bedrijf is het totale aantal investeerders die een klacht hebben ingediend bij het openbaar ministerie in Seoul gestegen tot 78. Deze investeerders leden naar verluidt gezamenlijk een verlies van 6,7 miljard won (ongeveer 5,2 miljoen euro).

Een speciale eenheid om Terra te onderzoeken

De Zuid-Koreaanse autoriteiten zijn sinds de Terra crash met alle macht bezig om de belangrijkste oorzaak van de crash van de UST en LUNA tokens te onderzoeken. Zelfs een gespecialiseerde misdaadeenheid genaamd ‘Yeouido Magere Hein’ is er nu mee bezig.

De onderzoekseenheid bestaat uit 40 mensen die in dienst zijn van verschillende Koreaanse handhavingsinstanties, waaronder onder meer de Financial Services Commission (FSC).

Eerder werd al bekend dat er een grootschalig onderzoek gaande was nnaar de CEO van Terra. Do Kwon zou worden onderzocht voor belastingontduiking van ongeveer $78 miljoen. Ook werd de CEO van Terra ook voor het Koreaanse congres gedagvaard om de exacte oorzaak van de crash aan de wetgevers van het land uit te leggen.

Voormalig Terra medewerkers doen schokkende onthullingen

Blijkbaar zijn de Koreaanse autoriteiten nog niet klaar met Terra. Volgens JBTC hebben een aantal Terra-medewerkers die er tijdens de vroege fasen van het project werkten, schokkende onthullingen gedaan aan onderzoekers.

De medewerkers onthulden dat Kwon voorafgaand aan de lancering van Terra- werd gewaarschuwd dat het project in de toekomst zouden kunnen mislukken. Hij negeerde de waarschuwingen echter echter en ging door met het lanceren van de cryptocurrencies voor het publiek.

“Zelfs op dat moment waren er waarschuwingen van binnenuit dat er op elk moment een ineenstorting kon zijn, maar CEO Kwon Do-hyeong dwong de munt te lanceren”, zeiden de medewerkers.

Regulatie nieuws

Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden” Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden”
Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten