Nederlandse vlaggen
Blockchain

Onderzoek: Nederland is klaar voor de metaverse

Een nieuwe studie van Uswitch onthulde welke landen klaar zijn om de metaverse te omarmen, hierbij stond Nederland op de eerste plaats.

Onderzoek naar de metaverse

De metaverse en digital reality worden steeds vaker genoemd, of consumenten er nu klaar voor zijn of niet. Sommige landen zijn er echter meer klaar voor dan andere om vanuit technologisch oogpunt een digitale toekomst te omarmen.

Een nieuw onderzoek door Uswitch keek naar een combinatie van de volgende factoren: Internet snelheid, internet prijzen, het aantal blockchain-start-ups en de prijs van geavanceerde technologie-export. Dit om te bepalen welke landen klaar zijn voor de metaverse.

Bovenaan de lijst staat Nederland. Volgens het onderzoek heeft Nederland met 106,51 Mbps een van de hoogste gemiddelde vaste internetsnelheid. We produceerden vorig jaar ook ongeveer $6.000 aan hightech-export per hoofd van de bevolking.

Volgens een ander onderzoek staat Nederland ook op nummer één als land waarin de bevolking het meest geïnteresseerd is in de metaverse. Na Nederland volgen Zwitserland, Litouwen, Malta en Frankrijk. Alle landen in de top vijf staan bekend om hun interesse in de opkomende Web3-ruimte. Malta is al heel lang een crypto- en blockchain-hub.

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, twee grote spelers in de metaverse ontwikkelingsruimte, werden respectievelijk 7e en 12e.

Ontwikkelingen in de Web3-ruimte

Ondanks de recente turbulentie in de Web3-ruimte, blijft de ontwikkeling rond de metaverse voortduren. Onlangs heeft Animoca Brands aangekondigd dat het een meerderheidsbelang koopt in een nieuw metaverse gamingplatform voor muziek. Dit kwam kort nadat het bedrijf zijn plannen voor een metaverse ontwikkelingsfonds van een miljard dollar bekendmaakte.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, staat ook weer in de schijnwerpers. Mark Zuckerberg zei onlangs dat hij zich niet door kritiek en financiële verliezen tegen laat houden bij het bouwen van een metaverse platform.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten