Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Onderzoekers: 1 Whale zat achter Bitcoin Bullrun van 2017

Bloomberg meldt vandaag dat onderzoekers beweren dat 1 enkele whale verantwoordelijk is voor de historische Bitcoin prijsstijging van eind 2017.

John M. Griffin en Amin Shans, onderzoekers van de universiteiten van Texas en Ohio, hebben hun eerdere onderzoek bijgewerkt. Ze beweren nu dat de BTC koers naar de $20.000 dollar steeg door marktmanipulatie van 1 enkel persoon.


Zit Bitfinex achter bullrun van 2017?

In juni 2018 kwam het eerste onderzoek van Griffin en Sham naar buiten. Hierin werd betoogd dat de transactiepatronen op de blockchain suggereerden dat de stablecoin Tether was gebruikt om de Bitcoin en andere cryptocurrency prijzen te manipuleren.

“Aankopen met Tether worden zeer precies getimed na grote crashes. Dit resulteert dan in een aanzienlijke stijging van de Bitcoin prijs. Deze aankoop stroom is toe te schrijven aan één enkele persoon of wallet.”

De onderzoekers gaven in het eerste onderzoek al aan Bitfinex te verdenken van prijsmanipulatie. De twee beweren dat een analyse van Tether en Bitcoin transacties, tussen 1 maart 2017 en 31 maart 2018, bewijst dat 1 enkele partij (Bitfinex) achter de marktmanipulatie zit.

Het is niet gek om te denken dat Bitfinex iets te maken heeft met de manipulatie van de prijzen doormiddel van Tether. Bitfinex is namelijk een dochterbedrijf van Tether.

“Dit patroon is aangedreven door één enkele grote wallet. Dit werd niet niet waargenomen door andere exchanges.”

De onderzoekers beweren ook dat:

“Simulaties laten zien dat deze patronen hoogstwaarschijnlijk niet door toeval worden veroorzaakt. Deze ene grote speler vertoonde helderziende markttiming of had een extreem grote prijsimpact op Bitcoin die niet wordt waargenomen in stromen van andere kleinere handelaren. “


Reactie van Bitfinex

De algemeen directeur van Tether, genaamd Stuart Hoegner, heeft de beweringen van de onderzoekers afgewezen. In een verklaring zegt hij dat het onderzoek ‘fundamenteel gebrekkig’ is. Ook zegt hij dat er niet genoeg gegevens zijn verzameld om deze uitspraken te doen.

Verder beweert hij dat het onderzoek gemotiveerd is om een rechtszaak tegen Tether, Bitfinex en iFinex te ondersteunen.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten