Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Ontwikkelaar publiceert game-klassieker Doom op Dogecoin blockchain

Dogecoin is een blockchain die geboren is uit memes en creativiteit. Wat dat betreft mag het geen verrassing zijn dat de memecoin nu een klassieke shooter game uit de jaren 90 host op de blockchain. Het gaat om het spel Doom, dat door een ontwikkelaar op het netwerk is geplakt.

Hoe is dit mogelijk? Dankzij het Dogecoin Ordinals protocol genaamd “Doginals”.

30 jaar Doom en nu ook op Dogecoin

Doom kwam voor het eerst uit in 1993 en werd al snel een hele populaire shooter. Mini Doge, een pseudonieme ontwikkelaar op Twitter, besloot de game op de blockchain te zetten om de 30-jarige verjaardag van Doom te vieren.

Het spel op de blockchain bevat negen levels die gepubliceerd kunnen worden zonder tegen juridische problemen aan te lopen wat betreft auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten.

Nadat het Ordinals protocol in januari 2023 zijn intrede deed bij Bitcoin, duurde het niet lang voordat andere blockchains het protocol overnamen.

Zo werd Litecoin de volgende en is het nu dus ook mogelijk op Dogecoin.

Na de lancering in mei 2023 bereikte Dogecoin op 18 mei een nieuw record van 1,2 miljoen transacties; allemaal gedreven door de hype rondom Ordinals op de blockchain.

Maar Dogecoin was niet de eerste blockchain die een thuis werd voor klassieke games.

Klassieke games op Bitcoin

Bitcoin werd uiteraard de eerste blockchain waarop het mogelijk was om klassiekers te spelen.

Op 8 januari publiceerden ontwikkelaars van de Ordinals portfolio-tracker Ninjalerts een emulator voor de Super Nintendo Entertainment System (SNES) op een satoshi.

Een satoshi is de kleinste eenheid van Bitcoin. De reden voor deze actie? Volgens Ninjalerts CEO Trevor Owens blijkt uit onderzoek dat 90 procent van de klassieke videogames gevaar lopen om uit te sterven.

Wat betekent uitsterven? Heel simpel, dat niemand de computercode van de spellen meer heeft en dan bestaan ze niet meer. Volgens Trevor Owens is Bitcoin de beste plek om spellen te bewaren die als “cultureel digitaal erfgoed” voor toekomstige generaties kunnen dienen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Inspiratie voor Dogecoin is overleden: Kabosu is er niet meer
Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017