Hack Nieuws

Ontwikkelaars op zoek naar oplossingen voor Web3-scams via internet browsers

De gedecentraliseerde financiering (DeFi)-wereld blijft momenteel erg gevoelig voor exploits. Ook hackers zijn hier achter gekomen, want in vergelijking met 2021, is er in 2022 circa 37% meer gestolen via DeFi.

Oplichting en fraude komt nog veel voor

Deze exploits zijn niet perse goed voor de bedrijven die binnen de DeFi-industrie werken. Sterker nog, het beschadigt de integriteit van dergelijke bedrijven en het voed sceptici van buiten de ruimte in hun zaak tegen cryptocurrencies.

Ontwikkelaars van Web3 zijn nu hard aan het zoeken voor mogelijke oplossingen om dit probleem te kunnen bestrijden.

Zo is er inmiddels een browserextensie genaamd ‘TrustCheck’ gemaakt om Web3-gerelateerde scams te markeren voordat gebruikers ermee doorgaan. Deze nieuwe reeks tools bouwt daarop voort via een Web3-transactiecontrole, websitecontrole en slimme contractcontrole.

Volgens Ricky Pellegrini, de CEO van Web3 Builders, is het nu een integraal moment voor de industrie om haar betrouwbaarheid te bewijzen. Hij vulde dit aan door het volgende te zeggen:

Het is een ongelukkige waarheid dat oplichting en fraude nog steeds veel voorkomen in de Web3-ruimte.

Al tientallen oplichtingspraktijken ontdekt

Naar verluidt scannen de tools inmiddels al zo’n 30 miljoen verdachte domeinen per dag en controleren ze deze op kwetsbaarheden in bijna 55 miljoen Ethereum Slimme Contracten.

Hierdoor zijn er volgens Pellegrini al tientallen oplichtingspraktijken ontdekt die op populaire platforms, marktplaatsen en crypto-exchanges vermeld werden.

Het komt dan helaas ook steeds vaker voor dat oplichtingspraktijken in het nieuws komen, of dat ze het gestolen geld proberen te verplaatsen. Dit laatste gebeurde bijvoorbeeld eerder deze week nog, toen Noord-Koreaanse hackers gestolen geld van de Harmony Bridge-aanval probeerde wit te wassen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Als slot verplaatste de ‘Blockchain Bandit’ onlangs ook nog eens zo’n $90 miljoen aan gestolen fondsen. Deze hacker, die meer dan 10.000 wallets geleegd heeft, heeft hierbij 51.000 Ethereum (ETH) en 470 Bitcoin (BTC) gestolen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Hack nieuws

Chainalysis analyseert hoe oplichters zich aanpassen tijdens de bearmarkt
Circle CSO Twitter-account geschonden door oplichters
Hackers stelen $1,5 miljoen van General Bytes Bitcoin-ATM’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog