solana
Altcoin, Solana

Ontwikkelaars Solana lossen bugs op tegen verdere storingen

De ontwikkelaars van Solana zijn hard aan het werk om eventuele verdere storingen op het netwerk te voorkomen. Het heeft inmiddels dan ook al diverse bugs opgelost, waaronder de runtime-bug die de laatste storing veroorzaakte.

Bug in nonce-transactiefunctie

Naar verluidt werd de laatste en vijfde storing op het Solana-netwerk veroorzaakt dor een bug in de ‘duurzame nonce-transactiefunctie’. Dit blijkt uit een rapport van Solana zelf. Het netwerk lag hierdoor ongeveer 4.5 uur stil, waarna het succesvol herstart werd. De betreffende functie is (tijdelijk) uitgeschakeld om te voorkomen dat dezelfde situatie opnieuw kon voorkomen.

De term duurzame nonce-transacties verwijst naar een type transactie op het Solana-netwerk dat ontworpen is om niet te verlopen, in tegenstelling tot een normale transactie op het netwerk die meestal een korte levensduur heeft van ongeveer 2 minuten voordat een blockhash te oud wordt om te worden gevalideerd.

Functie bedoeld voor transacties die meer tijd vereisen

Deze functie wordt vrijwel altijd gebruikt voor transacties die gebonden zijn aan wegen zoals bewaardiensten die volgens de ‘Solana Documentation’ meer tijd nodig hebben dan de gebruikelijke om een handtekening voor de transactie te maken.

Deze transacties hebben echter een afzonderlijk mechanisme nodig, om dubbele transacties te voorkomen en goed verwerkt te worden. Een runtime-bug zorgde er in dit geval echter voor dat nadat zo’n nonce-transactie verwerkt werd als normale transactie en mislukte, maar opnieuw ingediend werd, dat het netwerk tot stilstand kwam. Door de functie (tijdelijk) volledig weg te halen, wordt ook de kans weggenomen dat dezelfde bug opnieuw voorkomt.

Altcoin nieuws

CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Kritieke beveiligingsfout in het Cosmos blockchain systeem tijdig opgelost
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?