Twitter sign and logo on facade of global headquarters building at 1355 Market Street
Blockchain

Ontwikkelen Twitter en Elon Musk met zogenaamde Twitter Coin een eigen cryptomunt?

Er gaan op Twitter verhalen rond dat het social media platform van Elon Musk plannen heeft om een eigen cryptocurrency te introduceren. Deze munt zou onder de naam “Twitter Coin” leven en gebruikt worden voor betalingen en donaties op het platform.

Prototype lekt uit

Op 4 december al publiceerde Nima Owji een schermafbeelding van wat lijkt op een prototype van het Twitter Coin interface. We zien op de afbeelding van Owji onder andere de afbeelding van een logo voor de Twitter Coin. Ook lijkt het erop dat content ontwikkelaars straks abonnementsgeld kunnen vragen voor hun tweets. Het is nog maar de vraag in hoeverre dat een kans van slagen heeft.

Overigens is Owji niet de enige met deze informatie. Ook tech-onderzoekster Jane Manchun Wong claimt deze code uit een specifieke versie van de web-applicatie van Twitter te hebben. Opvallend is dat de post van Wong en haar account sindsdien verwijderd zijn. Uiteindelijk kunnen we alleen maar wachten om te leren wat dit betekent.

Dogecoin-gemeenschap blijft hoopvol

Ondanks de geruchten over een eigen munt van Twitter, blijft de Dogecoin-gemeenschap hoopvol. Sommige denken zelfs dat Twitter Coin gewoon een naam is die ze als dekmantel voor Dogecoin gebruiken. Dat lijkt op dit moment behoorlijk onwaarschijnlijk, maar wie weet. Elon Musk heeft immers gekkere dingen gedaan en hij houd ervan om een grapje te maken. 

Tijdens een Twitter Spaces van 4 december liet Elon Musk weten nog steeds te spelen met de integratie van crypto. “Het is een no-brainer voor Twitter om betalingen te integreren met zowel fiatgeld als crypto”, aldus de miljardair.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk ligt de focus echter op zaken als censuur, abonnementen, het uitlekken van gevoelige bedrijfsinformatie en de activiteit van bots op het platform aanpakken. Er zijn nog weinig echte crypto-gerelateerde zaken gepresenteerd. Daar lijkt nu dus verandering in te komen met Twitter Coin.

Blockchain nieuws

Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85