Altcoin Nieuws, Polkadot Nieuws

Ontwikkelingsactiviteiten Polkadot bereikt nieuwe recordhoogte

Uit nieuwe data afkomstig van GitHub blijkt dat Polkadot in september iedere dag meer dan 500 bijdragen had. Dit is een nieuw record voor het multichain-protocol.

Meer dan 140.000 berichten verzonden

Hiernaast zou er ook een record van 26.258 berichten tussen zijn parachains verzonden zijn. In totaal werden in de maand augustus 14.930 bijdragen van ontwikkelaars geregistreerd op GitHub van Polkadot.

Parachains zijn individuele laag-1-blockchains die parallel lopen op Polkadot en in eerste op Kusama getest worden. Veilingen voor parachain-slots worden gehouden in de vorm van crowdleningen, waarbij de positie naar het hoogste biedende project gaat. De eerste in zijn soort vond afgelopen november plaats.

Eerder werd duidelijk dat er inmiddels 66 blockchains live zijn op Polkadot en zijn parachain startup-netwerk genaamd Kusama. Er zijn sinds de oprichting ervan al meer dan 140.000 berichten verzonden via 135 berichtkanalen. Om alle uitgavenvoorstellen in het ecosysteem te financieren zijn er al 9.6 miljoen DOT en 346.700 KSM uitbetaald.

Schaalbaarheid Polkadot verbeteren

De oprichter van Polkadot, Rob Habermeier, heeft recentelijk nog een stappenplan gepubliceerd waarmee de schaalbaarheid van zowel Polkadot als Kusama kan worden verbeterd. Enkele belangrijke onderwerpen hiervan zijn onder andere asynchrone backing of de ontkoppeling van de verlenging van parachains van de verlenging van de relaisketen als een potentieel mechanisme om de parachain-bloktijd met 50% te verminderen, terwijl de blokruimte 10 juist keer groter wordt.

Als de upgrade eenmaal live gaat, zal naar schatting ook de netwerksnelheid verhogen tot ergens tussen de 100.000 en 1 miljoen transacties per minuut. Het is echter nog niet bekend wanneer dit precies zal gebeuren, verwacht wordt echter dat dit later dit jaar nog zal gebeuren.

Altcoin nieuws

Arbitrum airdrop ziet 1.500 adressen $3,3 miljoen consolideren in twee portefeuilles
Terra-oprichter Do Kwon in Montenegro gearresteerd
Centrale bank van Verenigde Arabische Emiraten tekent deal voor CBDC-strategie
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden