gary gensler
Ethereum

Komst Ethereum ETF’s zal nog even duren, aldus SEC-hoofd

De crypto-gemeenschap wacht vol opwinding de beursintrede van de Amerikaanse Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) af. Exact twee weken geleden keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een waslijst aan 19b-4 aanvragen goed, maar het is nu wachten tot tevens de S-1 aanvragen groen licht ontvangen. Volgens SEC-voorzitter Gary Gensler zal dit nog ‘’wat tijd in beslag nemen’’.

Vertraging bij lancering ETH-fondsen?

Donderdag 23 mei is de historische dag waarop de SEC alle acht ethereum ETF-aanvragen, van onder andere Wall Street-giganten als BlackRock en Fidelity, goedkeurde. Echter hebben de fondsen nog geen toestemming om gelanceerd te worden. Hiervoor zal er eerst groen licht moeten worden gegeven voor de bijbehorende S-1 formulieren, die details over de structuur, doelstellingen en operationele aspecten van de fondsen bevatten.

Pas na goedkeuring van deze formulieren kunnen de fondsen daadwerkelijk van start gaan. Wanneer dit precies gebeurt, is vooralsnog een groot vraagteken. Het houdt de gemoederen in het crypto-land in ieder geval flink bezig.

Gensler schoof gisteren aan bij CNBC en gaf aan dat de volgende stappen voor de goedkeuring van ethereum ETF’s ‘’wat tijd zullen kosten’’, wat suggereert dat de commissie mogelijk vertraagt handelt bij het goedkeuren van de S-1 registratieverklaringen.

Dit terwijl aanvankelijk juist gedacht werd dat de toezichthouder leek te streven naar een snelle lancering. Nadat BlackRock vorige week als eerste een herziene S-1 aanvraag had ingediend, had de SEC namelijk al voor vrijdag een deadline vastgesteld voor de andere ETF-uitgevers om hetzelfde te doen.

Vorige week deelde Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas nog zijn verwachting dat de ETH-fondsen eind deze maand of begin volgende maand gelanceerd zullen worden. Voor velen kan de beursintrede niet snel genoeg komen, met het succes van de Amerikaanse Bitcoin (BTC) ETF’s in het achterhoofd.

Strenge aanpak tegen cryptobedrijven

Gensler zei in het interview tevens dat de commissie onder zijn leiding streng zal blijven handhaven tegen cryptobedrijven die de regels overtreden, zelfs als de platforms de risico’s van hun producten openbaar maken aan particuliere beleggers.

Gensler gaf tevens aan dat de meeste crypto-bedrijven nog steeds helemaal geen openbaarmakingen maken. Hij vertelde dat crypto exchanges al lange tijd opereren op manieren die in traditionele financiële markten nooit zouden worden toegestaan.

De financiële waakhond prefereert al geruime tijd, tot kritiek van velen uit de crypto-wereld, een harde aanpak om de industrie in feite de grond in te drukken. Grote cryptobedrijven als Ripple, Coinbase, Binance en Kraken zijn hier stuk voor stuk het slachtoffer van geworden met aangespannen rechtszaken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken