Nieuws

Ook de ‘Bank of America’ is geïnteresseerd in de blockchain technologie

De blockchain-technologie wordt steeds interessanter. Ook de bank of America, ofwel BoA, heeft dat laten zien met hun nieuwe patentaanvraag. Zo hebben zij een patent ingediend voor een op de blockchain gebaseerd systeem die het mogelijk maakt om externe data te valideren.

Accurate Indicaties

Volgens het patent vermeld maakt dit het voor de BoA mogelijk om door middel van de blockchain informatie over eigenlijk vrijwel alles te volgen en overdrachten hierbij te bevestigen. In de praktijk zullen dit voor banken vooral informatie over bijvoorbeeld banktransacties zijn. De BoA meldt hierbij het volgende: “Op dit moment bestaat er een behoeft aan (meer) accurate indicaties van de financiële draagkracht van een gebruiker door externe validatie van gegevens, door dit in een procesdatanetwerk mogelijk te maken.”

Extra informatie

Hiernaast beschrijft het patent hoe het systeem bepaalde informatie over de blockchain wil registreren op basis van geaggregeerde informatie in combinatie met al eerder verkregen informatie en zou de informatie op de blockchain bij iedere transactie-activiteit worden bijgewerkt.

Niet alleen

De Bank of America is niet de enige die momenteel druk bezig is met de blockchain. Zo heeft ook Mastercard eerder deze week een patent aangevraagd die het mogelijk zou moeten maken om je normale rekening te koppelen met een rekening op de blockchain.