Nieuws

Ook Elon Musk zegt dat Bitcoin traditioneel geld zal inhalen


Elon Musk, CEO van Tesla, vertelt dat de Bitcoin briljant is en dat digitale valuta een veel betere manier is om waarde over te brengen dan papier. Steeds meer invloedrijke personen schrijven traditioneel geld af.


Elon Musk noemt Bitcoin (BTC) geniaal

Er duiken steeds meer positieve berichten op van invloedrijke personen wat betreft cryptocurrencies. Ook Elon Musk vertelt dat hij een voorstander is van digitale valuta. Deze uitspraak doet Musk in een podcast van ARK invest.

In een antwoord op de vraag of Bitcoin de enige cryptocurrency van het internet wordt, zegt Musk dat de Bitcoin technologie geniaal is. Wel ziet hij nog een groot nadeel van cryptocurrencies. Het is enorm energie vretend is om Bitcoins te minen. Daar zal iets aan gedaan moeten worden volgens de topman van Tesla. Wel vertelt Musk dat Tesla zich niet gaat bemoeien mett cryptocurrencies. Hij vertelt dat het bedrijf zich puur richt op het de vooruitgang van duurzame energie te versnellen.

Elon Musk vertelt dat cryptocurrency spoedig papier geld zal gaan verdringen: “Crypto is nou eenmaal een veel betere manier om waarde over te dragen dan stukjes papier. Daar twijfel ik niet over.”


Bitcoin gaat traditoneel geld inhalen

Elon Musk is niet de eerste die vertelt dat digitale valuta’s de wereld zullen gaan overnemen. Gisteren schreef Newsbit nog een bericht dat investeerder Tim Draper denkt dat traditioneel geld over vijf jaar alleen nog maar gebruikt wordt door criminelen. “Traditioneel geld in vijf jaar ‘belachelijk’ en ‘achterhaald’ zal zijn.” – Tim Draper

Ook de CEO van Twitter, genaamd Jack Dorsey, is positief gestemd over de Bitcoin. De baas van Twitter zegt te verwachten dat de Bitcoin een grote kans heeft om dé wereldwijde valuta van het internet te worden. Dat betekent dat de munt een enorme potentie heeft.