Open interesse in Bitcoin Futures bereikt recordhoogtes

De Chicago Mercantile Exchange (CME) Group heeft gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat de open interesse voor Bitcoin Futures enorm toeneemt.


Bitcoin Futures

Volgens deze gegevens blijkt dat op 17 juni 2019 een all-time high van ruim 5300 contracten. Op dit moment hebben deze contracten gezamenlijk een waarde van ruim $240 miljoen.

Interesse in BTC-Futures gedurende de tijd.

Futures zijn contracten die een partij binden aan het kopen of verkopen van een activa op een vooraf bepaalde datum. Volgens CME winnen BTC-futures aan populariteit onder zowel institutionele beleggers als traditionele beleggers.


JPMorgan

Ook JPMorgan heeft gereageerd op deze zaak. Volgens de hoofddirecteur van het bedrijf worden de BTC-markten steeds meer beïnvloed door institutionele beleggers.


Traditionele beleggers

Alhoewel de BTC-markten steeds meer worden beïnvloed door institutionele beleggers, zijn futures niet onbekend voor traditionele beleggers. Het zou hiermee kunnen dat er ook meer traditionele beleggers kennismaken met de Bitcoin. Als dit gebeurt zal dit positieve gevolgen kunnen hebben voor de adoptie van de Bitcoin en cryptocurrency in zijn geheel. De waarde van 1 Bitcoin bedraagt momenteel ongeveer $9300, een kleine stijging ten aanzien van 24 uur eerder.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken