openai
Tech

OpenAI gaat Sam Altman opnieuw aanwerven als CEO met nieuwe eerste bestuursleden

Op 22 november heeft OpenAI aangekondigd dat voormalig CEO Sam Altman terug zal keren naar het bedrijf, slechts twee dagen nadat Satya Nadella, CEO van Microsoft, hem had aangetrokken om leiding te geven aan een nieuw geavanceerd onderzoeksteam voor kunstmatige intelligentie (AI). Deze opmerkelijke ommezwaai komt nadat OpenAI zijn besluit om Altman te ontslaan heeft teruggedraaid.

Terugkeer is bevestigd

OpenAI bevestigde de terugkeer van Altman als CEO in een bericht op zijn officiële X-account (voorheen Twitter) en meldde dat het bedrijf samen met Altman werkt om de details van de overeenkomst te verduidelijken. Altman zelf deelde de aankondiging opnieuw op social media, vergezeld van een hartjesemoji, wat zijn enthousiasme over zijn hernieuwde betrokkenheid bij OpenAI benadrukte.

Altman, die openlijk zijn “liefde” voor OpenAI uitte toen hij besloot terug te treden uit zijn nieuwe rol bij Microsoft, voegde eraan toe: “Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar OpenAI en voort te bouwen op onze sterke samenwerking met Microsoft.”

Belang van voortzetten van OpenAI’s missies

Satya Nadella steunde het besluit van Altman en OpenAI-president Greg Brockman om terug te keren naar het bedrijf, en benadrukte het belang van het voortzetten van de missie van OpenAI en het waarborgen van zijn voorspoed.

Het kortstondige vertrek van Altman bij OpenAI onthulde de onrust binnen het team, waarbij op 20 november naar verluidt 505 van de 700 werknemers een brief ondertekenden waarin werd gesteld dat het ontslag van Altman en het verwijderen van Brockman uit het bestuur de missie van het bedrijf ondermijnden.

De reactie van de werknemers van OpenAI, samen met het tijdige aanbod van Microsoft, heeft de positie van Altman in het AI-ecosysteem versterkt.

Blockchain nieuws

Blockchain-games blijven achter bij verwachtingen ondanks aanzienlijke fondsenwerving
Atari brengt klassieke games naar de blockchain via samenwerking met Base
Amerikaanse Bitcoin-mininggigant Riot neemt Block Mining over voor $92,5 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli