OpenSea
NFT

OpenSea en Seaport-protocol krijgen migratie

De populairste NFT-marktplaats OpenSea heeft bekend gemaakt dat het protocol van Seaport gemigreerd zal worden.

Grote besparingen worden mogelijk

Het protocol bied namelijk enkele grote voordelen voor de NFT-marktplaats, waaronder lagere gastarieven, de mogelijkheid om aanbiedingen te doen voor volledige collecties, het verwijderen van nieuwe accountinitialisatiekosten en voor gebruikers gebruiksvriendelijkere ondertekeningsopties.

De gaskosten zouden zelfs met 35% naar beneden worden gebracht. Dit zou met het huidige transactievolume neerkomen op een besparing van circa €439 miljoen, of 138.000 Ethereum (ETH). Door hiernaast ook nog de opstartkosten weg te halen, wordt er nog eens bijna €115 miljoen, of 35.000 ETH per jaar bespaart.

Verlaging gaskosten en nieuwe features

Het netwerk van Ethereum raakte eerder regelmatig overbelast door diverse grootschalige NFT-drops van beroemdheden. Het gevolg hiervan was dat gebruikers diverse verliezen hebben gerapporteerd door mislukte transacties. De laatste tijd zijn de gaskosten op het netwerk wel gestabiliseerd. Waar deze kosten in 2021 nog enkele honderden dollars als pieken had, ligt dit momenteel op ongeveer $95 gemiddeld. Alhoewel dit nog steeds hoog ligt, is de daling wel aanzienlijk.

Ook heeft OpenSea enkele nieuwe functies geteased, zoals de mogelijkheid om meerdere NFT’s in één transactie te kopen, om realtime creatorvergoedingen beschikbaar te maken en om vergoedingen on-chain per item te definiëren.

Tot slot heeft OpenSea vermeld dat het Seaport-protocol niet controleert of exploiteert en er alleen bovenop bouwt. Het bedrijf verklaarde ook dat het nog steeds ‘over de hele linie’ aanneemt in de slotopmerkingen. Dit staat in contrast met steile ontslagrondes die zijn aangekondigd door meerdere crypto bedrijven, waaronder recentelijk BlockFi en Coinbase.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC