Blockchain Nieuws

OpenSea’s NFT-volume is met 50% gedaald

Het toonaangevende NFT-platform registreert een natuurlijke daling van het verkoopvolume nadat het in augustus zelfs meer dan $4 miljard binnen bracht; een brancherecord.


Positieve vooruitzichten voor NFT’s

In de maand augustus steeg het verkoopvolume van de NFT-markplaats, genaamd OpenSea, met $4 miljard. De recente cijfers laten echter zien dat het volume deze maand alweer flink afneemt.

De daling van het volume op deze NFT-marktplaatsen liepen grotendeels parallel met de koersdaling die de afgelopen week op de cryptocurrency-markten te zien was. Uit gegevens van DappRadar blijkt dat het verkoopvolume op OpenSea in de afgelopen zeven dagen sterk is gedaald. Namelijk met bijna 50% tot $792,23 miljoen. Ondanks deze kortetermijncorrectie is OpenSea nog steeds veruit de grootste. Concurrenten genaamd Axie Infinity en CryptoPunks, hebben namelijk een volume van respectievelijk $158,24 miljoen en $45,92 miljoen noteren.

Dat het verkoopvolume nu met 50% daalt betekent niet dat het niet goed gaat met de zaken. Door dezelfde data te analyseren over een periode van 30 dagen, kan namelijk worden beoordeeld dat OpenSea op de wat langere termijn geen tekenen van achteruitgang vertoont. Het volume cijfer is namelijk met 336,94% gestegen.


OpenSea zoekt personeel

Deze week was er ook sprake van een kortdurende bug, deze bug heeft per ongeluk een klein aantal NFT’s van gebruikers (ter waarde van $100K) verwijderd. De bug was gelukkig snel gevonden en verholpen. Ook hebben de gebruikers hun geld teruggestort gekregen.

Vorige week publiceerde het platform dat het personeel zoekt. Dit deed het door te vertellen dat ze 1 ETH token zullen weggeven aan de persoon die een potentiële developer of ontwerper doorverwijst naar het bedrijf.

In de verklaring vertelde Nate Chastain: “We zijn met 37 mensen en wij verwerken samen 98% van al het NFT-volume. Het bedrijf heeft dus dringende behoefte aan mankracht”.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten