Cryptocurrency

Cryptocurrency

Opera breidt crypto-wallet uit in VK

Opera, bekend van de gelijknamige webbrowser, heeft haar cryptocurrency-integratie wederom uitgebreid. Gebruikers vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) kunnen vanaf heden direct cryptocurrencies aanschaffen vanuit hun bank-accounts. De service is nu in de Verenigde Staten beschikbaar, net zoals enkele Europese landen en vanaf vandaag het VK.


Veel munten worden gedekt

Opera maakt dit mogelijk door de oplossing genaamd ‘European Open Banking’ te implementeren, waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen tegen lage kosten via hun reguliere bankrekeningen, of via de digitale bankapp ‘Revolut’. Naar verluidt zal Ethereum (ETH) als eerste worden ondersteund, maar zullen meer cryptocurencies snel volgen.


Opera en cryptocurrencies

Sinds 2018 biedt Opera haar cryptocurrency-wallet aan. Sindsdien is de service flink gegroeid van slechts een wallet voor enkele cryptocurrencies, voor een wallet met ondersteuning voor enorm veel cryptocurrencies en de optie om via de wallet cryptocurrencies aan te schaffen. Momenteel worden bijvoorbeeld de crypto’s Bitcoin, Ethereum en diverse ERC-20- en ERC-721-tokens ondersteund. Hiermee wordt een groot deel van de huidige top 100 van digitale activa gedekt door de wallet. Opera is wereldwijd één van de eerste webbrowsers die cryptocurrencies zo uitgebreid ondersteunt, aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf. De crypto-wallet app van Opera heeft inmiddels maandelijks circa 170.000 gebruikers.


Opera en blockchain

Opera heeft inmiddels veel ervaring opgebouwd in de cryptocurrency-wereld. Eerder dit jaar kreeg Opera als eerste webbrowser toegang tot gedecentraliseerde webpagina’s. Dit door een samenwerking aan te gaan met ‘Unstoppable Domains’: een grote exploitant voor blockchain-domeinen.

Hiernaast worden ook gedecentraliseerde Ethereum-apps (DApps) ondersteund op het platform. Om dit mogelijk te maken heeft Opera een langdurige samenwerking opgezet met technologiebedrijf ‘Ledger Capital’. Het bedrijf onderzoekt tevens naar potentiële nieuwe blockchain-applicaties voor producten van Opera. Hiermee breidt het bedrijf wellicht in de toekomst haar crypto- en/of blockchain-ondersteuning nog verder uit. Wanneer dit echter precies zal gaan zijn is op dit moment nog onbekend.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten