Blockchain Nieuws

Opera Crypto Browser nu ook op iOS gelanceerd

Opera heeft een betáversie van zijn nieuwe Web3-browser uitgebracht voor iPhones en iPads. De nieuwe browser heeft een ingebouwde crypto-wallet. Sinds januari is de browser al beschikbaar voor Mac- en Windows-gebruikers en voor Android-gebruikers.


Crypto Browser Project

De release op smartphones is de laatste stap geweest in het gehele ‘Crypto Browser Project’. Dit is een op Web3 gerichte initiatief met als doel om de navigatie tussen tussen gedecentraliseerde applicaties (DApps), videogames en Metaverse platforms makkelijker te maken.

Momenteel bevat de crypto-wallet enkele belangrijke functies voor de ecosystemen van Ethereum, Polygon en Celo, waarmee gebruikers tokens kunnen kopen, verkopen en over kunnen dragen.

Gebruikers kunnen er hiernaast voor kiezen om iedere Ethereum Virtual Machine (EVM) compatibele Wallet met de native Opera Wallet en hun bestaande activa en saldi te integreren.

De startpagina van de browser laat gebruikers de nieuwste top NFT-verkopen zien. Ook wordt er een nieuwsaggregator ingebouwd met de naam ‘Crypto Corner’. Hier worden live updates over de crypto-wereld laten zien.


Ingebouwde bescherming tegen cryptojacking

De browser wordt standaard geleverd met crypto-miningbescherming die cryptojacking-scripts automatisch zou blokkeren. Dergelijke scripts brengen de prestaties van een computer of smartphone in groot gevaar, mocht het apparaat eenmaal ‘besmet’ zijn. Andere beveiligingsfuncties van de browser zijn onder meer een native ad en tracker blocker, pop-up blocker en een intuïtieve Cookie Dialogue Blocker. Het bedrijf laat het volgende weten over de browser:

“Het Opera Crypto Browser Project is gebouwd om de gebruikerservaring van Web3 te vereenvoudigen, wat voor reguliere gebruikers vaak verbijsterend was. Opera gelooft dat Web3 gebruiksvriendelijk moet zijn om het volledige potentieel te bereiken en massaal te worden geaccepteerd.”

Momenteel heeft het bedrijf voor 8 grote crypto-ecosystemen ondersteuning toegevoegd, namelijk: Bitcoin, Celo, IXO, Nevos Network, Polygon, Ronin, Solana en StarkEx. Meer ecosystemen kunnen in de toekomst nog worden toegevoegd. Het bedrijf heeft al bekend gemaakt dat ze meer Proof-of-Stake (PoS)-ketens in de toekomst wil integreren. Hier is echter nog geen deadline aan vastgezet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten