Nieuws

Opera lanceert ingebouwde crypto-wallet

Opera lanceert nu toch echt de eerder aangekondigde ingebouwde crypto-wallet functionaliteit aan haar browser toe. Dit moet het opslaan van en het handelen in cryptocurrency veel eenvoudiger maken.

Crypto wallet

Opera biedt al langere tijd een crypto-wallet op Android smartphones aan via een beta-programma. Hiermee heeft Opera laten zien dat ze sterk geïnteresseerd zijn in cryptocurrency. Nu willen ze de crypto-wallet uitbreiden naar de (meer gebruikte) desktop versie van de browser. De nieuwe wallet moet het voor gebruikers ook mogelijk maken om hun al bestaande smartphone-wallet te koppelen aan de nieuwe crypto wallet door middel van een QR-code.

Extra opties

Door de smartphone in verbinding te stellen met de desktop versie van de crypto wallet moet de nieuwe functie extra veilig maken. Ook biedt het extra opties, zoals het overmaken van cryptocurrency door middel van een vingerafdruk, in plaats van een wachtwoord in de internet browser. De gebruiker beheerd hiernaast ook de wachtwoorden lokaal op de telefoon, in plaats van op de servers van Opera, waardoor het voor hackers niet mogelijk is om in 1 grote hack meerdere wachtwoorden te verkrijgen.

De nieuwe standaard

Net als bij de mobiele versie van de crypto-wallet, wortdt er door de desktop-client zowel tokens als digitale verzamelobjecten ondersteunt. Volgens product manager Charles Hamel is de browser-integratie een volgende stap in het maken van cryptocurrencies en Web 3.0 de nieuwe standaard.