Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Opera voegt ondersteuning toe voor Bitcoin, Polygon en Solana

Opera ondersteunt nu acht nieuwe blockchains, waaronder het Bitcoin-netwerk, Polygon en Solana.


Het Crypto Browser Project

Opera, een populaire webbrowser, heeft vandaag aangekondigd dat het ondersteuning toevoegt voor maar liefst acht nieuwe blockchain-netwerken. Het voegt deze netwerken toe om de toegang tot gedecentraliseerde apps (dApps) en services te vergemakkelijken. Het gaat hier om bekende projecten zoals Bitcoin, Polygon en Solana, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos en het op Cosmos gebaseerde IXO. Polygon dApps zijn nu beschikbaar in de nieuwe Web3-native browser van het bedrijf op desktop-pc’s en op Android.

Eerder dit jaar lanceerde Opera de openbare bètaversie van zijn nieuwe Crypto Browser Project. Deze versie is zowel beschikbaar voor mobiele en desktop-apparaten. Het Crypto Browser Project is een zelfstandige browser met ingebouwde dApp-ondersteuning en een niet-bewarende crypto-wallet. Het bestaat ook uit Crypto Corner, een toegangspunt tot het laatste cryptonieuws, prijzen, gasprijzen en marktsentiment, aankomende airdrops, educatieve inhoud en een evenementenkalender.

Solana, StarkEx, Deversifi, IXO, Ronin, Nervos, Bitcoin en Celo zijn momenteel alleen beschikbaar op Opera voor Android. Ze zullen naar verwachting in de komende maanden worden ondersteund in het Crypto Browser Project.

“De gemiddelde internetgebruiker aarzelt misschien nog om toe te treden tot Web3, Maar met de integratie van Solana, Polygon en anderen in onze mobiele browser hebben we nu toegang tot deze technologieën. De internetgebruikers kunnen via de browser veilig en vertrouwd gebruik maken van Web3”

Aldus Jorgen Arnesen, EVP Mobile bij Opera.

Opera is een van de oudste webbrowsers die sinds 1995 online is. Het bedrijf lanceerde in juli 2018 zijn eerste webbrowser met een geïntegreerde Ethereum-wallet en enkele basis Web3-ondersteuning. Hierdoor werd er toegang geboden tot een aantal ERC-20-munten die dApps aandrijven, evenals ERC-721-munten, die vaak worden gebruikt voor het slaan van digitale verzamelobjecten (NFT’s).


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Multi-chain

Het in Oslo gevestigde bedrijf zei dat het laag-2-ecosystemen ziet als een belangrijke strategie voor zijn missie om skeptisch te blijven over chains. Het wil daarmee miljoenen gebruikers aan boord brengen. De term “laag-2” verwijst naar blockchain-netwerken die zijn gebouwd op een groter mainnet, zoals Ethereum. Door activiteit van een mainnet te verplaatsen, kunnen dit soort netwerken veel sneller schalen.

Polygon, Ronin en StarkEx zijn allemaal voorbeelden van laag-2 crypto-netwerken. Ronin is de kracht achter het populaire “play-to-earn” crypto-spel, genaamd Axie InfinityAxie Infinity.

Volgens Opera is Solana ook een levensvatbare speler in de blockchainsector, omdat het niet alleen een hoge schaalbaarheid en extreem lage transactiekosten biedt, maar ook een energiezuinig consensusmodel.

Solana is energiezuiniger omdat het een proof-of-stake (PoS). Solana gebruikt validators in plaats van miners om transacties op het netwerk te valideren. In plaats van grote machines die 24/7 draaien, worden validators gestimuleerd om zich eervol te gedragen door crypto te staken in het netwerk. Als ze onethisch handelen, worden ze bestraft en verliezen ze een deel van de staked crypto.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten